Σοκολατόπιτα με πορτοκάλι

Υλικά

8 αβγά
200 gr ζάχαρη
250 ml σπορελαιο
200 gr σιμιγδάλι ψιλό
100 gr αλεύρι
100 gr κακάο
2 κ.σ μπέικιν
ξύσμα από ένα πορτοκάλι.

για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
900 ml νερό.
50 gr κακάο.

Για την γκανας
200 gr κουβερτουρα
200 ml εβαπορε

Εκτέλεση

Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό, ζάχαρη, κακάο μέχρι να πάρουν βράση. Ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Στον κάδο του σταθερύ μίξερ ή με μίξερ χειρός χτυπάμε τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και εριξα 250 ml σπορελαιο.
Αφού ενσωματωθούν με το μείγμα, προσθέτουμε το κακάο. Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και το σιμιγδάλι, και τα ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα, τέλος προσθέτω και το ξύσμα από ένα πορτοκάλι Εριξα το μίγμα σε ένα ταψί 32 εκ και εψησα για 30 λεπτά σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Μολις ψήθηκε έριξα το σιρόπι στο καυτό γλυκό.

Σε μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες φυσαλίδες. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια. Ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.

Χαράζουμε το κέικ σε κομμάτια, περιχύνουμε με το σιρόπι και περιμένουμε να το απορροφήσει. Περιμένουμε για 5 λεπτά και αδειάζουμε τη γκανάς πάνω από τη σοκολατόπιτα. Απλώνουμε με τη μαρίζ. Αφήνουμε τη σοκολατόπιτα στο ψυγείο να δέσει πριν τη σερβίρουμε.

Καλή Απόλαυση με υγεία

Φωτό: αναστ γεω 

Προηγούμενο άρθροΣπανάκι με κεφτεδάκια λεμονατα…χωρίς τηγάνι
Επόμενο άρθροΕύκολο κοτόπουλο φιλέτο σαν εξοχικό!!!