Σουτζουκάκια με ρύζι μπασμάτι!!!!

  • Γεύση: Τα σουτζουκάκια, φτιαγμένα με κιμά και μυρωδικά, είναι ζουμερά και γευστικά. Η σάλτσα ντομάτας, πλούσια και αρωματική, δίνει στο ρύζι μπασμάτι μια υπέροχη γεύση.
  • Υφή: Το ρύζι μπασμάτι είναι αφράτο και ιδανικά μαγειρεμένο, απορροφώντας τα υγρά από τη σάλτσα.
  • Θρεπτικά συστατικά: Πλούσιο σε πρωτεΐνες από τον κιμά, φυτικές ίνες από το ρύζι και βιταμίνες από τα λαχανικά, αποτελεί ένα θρεπτικό και ισορροπημένο γεύμα.
  • Ευκολία: Η συνταγή είναι σχετικά εύκολη και μπορεί να την ετοιμάσει κανείς με απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.
  • Ποικιλία: Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της συνταγής, με διαφορετικά μπαχαρικά και υλικά στη σάλτσα, προσφέροντας ποικιλία στις γεύσεις.

Συνολικά:

Τα σουτζουκάκια με ρύζι μπασμάτι είναι ένα νόστιμο, θρεπτικό και χορταστικό πιάτο που μπορεί να ικανοποιήσει όλη την οικογένεια. Η ευκολία στην προετοιμασία και η ποικιλία στις γεύσεις το καθιστούν μια δημοφιλή επιλογή για το μεσημεριανό ή το βραδινό.

Υλικά

Για τα σουτζουκάκια εβαλα
1/2 κιλο κιμα μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδακι
3 σκελιδες σκορδο στο μουλτι
1 αυγο
3 χοντρες φετες ψωμι
κόκκινο κρασι
ξυδι
αλατι
πιπερι
κύμινο
κανελα πάπρικα
και λιγο κρασι κοκκινο.

Για την σαλτσα
ενα κρεμμυδακι στον τριφτη
3 σκελιδες σκορδο
1 κυβο κοτόπουλο
1 κουταλιά πελτε ντομάτας
κοκκινο κρασακι
1 κουτι σαλτσα ντομάτας
αλατι
πιπερι
κυμινο
λιγα μπαχαρια
και κανέλα

Για το ρύζι
Βουτυρο
1 κυβο κοτόπουλο
νερό αλατι πιπερι
ξυσμα απο λεμονι

Εκτέλεση

Για τα σουτζουκάκια εβαλα
Αναμιγνύω σ ένα μπολ κιμα λαδακι, κρεμμύδακι και το σκορδο, το αυγο ,το ψωμι μουλιασμένο σε κόκκινο κρασι ξυδι αλατι πιπερι κύμινο κανελα πάπρικα και
λιγο κρασι κοκκινο.
Αφησα το μειγμα στο ψυγειο για κάνα διωρο και μετά επλασα τα σουτζουκάκια και τα εψησα σε λαδοκολλα με λίγο λαδακι στο φούρνο στους 200 βαθμους
ετσι βγηκαν πιο ελαφρια απο τα τηγανιτα.

Για την σαλτσα
Τσιγαρισα ενα κρεμμυδακι στον τριφτη με σκορδο, ένα κυβο κοτόπουλο μια κουταλιά πελτε ντομάτας τα εσβησα με κοκκινο κρασακι καο εριξα ενα κουτι σαλτσα
ντομάτας αλατι πιπερι κυμινο λιγα μπαχαρια και κανέλα λιγο νερο πηρε μια βραση και εριξα μεσα τα σουτζουκάκια.
Πηραν μια βραση μαζί περίπου 20 λεπτα μεχρι που ειχα μια σαλτσα πηχτη.

Για το ρύζι
Αφου το ξεπλύνουμε με νερό το Τσιγαριζουμε με βουτυρακι ενα κυβο κοτόπουλο και ρίχνουμε το νερό αλατι πιπερι και λιγο ξυσμα λεμονι ανακατεύουμε λιγο και
το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλη φωτιά μεχρι να απορροφηθεί το νερο.

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της κας Xrysoula Batani

Προηγούμενο άρθροΦασολάκια στην κατσαρόλα με ρύζι μπασμάτι
Επόμενο άρθροΑνακαλύψτε τα μυστικά για τέλεια Ροξάκια Παραδοσιακά.