Σουφλέ γιαουρτιού

Αυτό το κέικ σουφλέ γιαουρτιού είναι ιδανικό για κάθε περίσταση. Είναι υγρό και ελαφρύ και αφράτο. Απολαύστε το με έναν καφέ ή τσάι. Μπορείτε επίσης να το έχετε με φρέσκια σαντιγί, φρούτα ή μαρμελάδες.

Συστατικά:

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/8 κουταλάκι αλάτι -2 γρ
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη -100 γρ
1 1/3 φλιτζάνι γιαούρτι- 320 γρ
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας- 5 ml
5 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ- 50 γρ

Εκτέλεση

1. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια σε 2 μπολ.
2. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να σφίξουν (8 λεπτά.)
3. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να αφρίσει (8 λεπτά). Προσθέτουμε το γιαούρτι, το εκχύλισμα
βανίλιας και το κοσκινισμένο κορν φλαουρ. Ανακατεύουμε αργά.
Προσθέστε τα χτυπημένα ασπράδια αυγών σιγά σιγά ενσωματώνοντάς τα επίσης, Μην ανακατεύετε υπερβολικά.
4. Μεταφέρετε τη ζύμη του κέικ σε ένα ταψί στρωμένο με με χατί ψησίματος (διάμετρος 20 εκ) και ψήνετε το κέικ
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 40 λεπτά.
5. Όταν ψηθεί το κέικ, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει αργά στο φούρνο, θα διατηρήσει ωραίο
ύψος.
6. Όταν ψηθεί, αφήστε το να κρυώσει εντελώς, αφαιρέστε το κέικ από το ταψί.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤηγανιά
Επόμενο άρθροΡιζότο με Κρέας