Σπάλα Χοιρινή στο φούρνο με πατάτες και πιπεριές

Υλικά

1,5 κιλό σπάλα χοιρινή, κομμένη σε μικρά κομμάτια
8 πατάτες μεγάλες, κομμένες
 3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες
 2 πιπεριές πράσινες
 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο
 4 σκελίδες σκόρδο κομμένες
 Αλάτι
 πιπέρι
 ρίγανη
 2κ.σ. μουστάρδα
 πάπρικα γλυκιά
 λεμόνι στημένο
 250 ml ελαιόλαδο
 1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

Αρχικά πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Καθαρίζουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, τη πάπρικα και το μισό ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε να αναμιχθούν καλά. Το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι, στο οποίο έχουμε ζεστάνει το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρέας και από τις 2 μεριές, μέχρι να πάρει χρώμα. Το αφαιρούμε από το τηγάνι και το ρίχνουμε στο
ταψί. Προσθέτουμε τα λαχανικά μας, τα οποία έχουμε έτοιμα, το ντρέσινγκ, αλάτι, πιπέρι , πάπρικα, ανακατεύουμε καλά και στο τέλος ρίχνουμε και το νερό. Σκεπάζουμε το ταψί με

λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, για περίπου 2 ώρες, ανάλογα το φούρνο.
Στη συνέχεια βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο, το ξεσκεπάζουμε, αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 – 20 λεπτά
μέχρι να πάρουν ένα ωραίο μελί χρώμα. Το κρέας θα λιώνει στο στόμα.

Σπάλα Χοιρινή στο φούρνο με πατάτες και πιπεριές

Καλή απόλαυση!!

Η Συνταγή είναι της Γιώτας Αναστασοπούλου

Προηγούμενο άρθροΑρνάκι Φρικασέ…δείτε το υπέροχο αυγολέμονο
Επόμενο άρθροΧοιρινό με σάλτσα μανιτάρια στο φούρνο…