Σπέσιαλ μπισκοτογλυκό!!!

Υλικά:

3 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ

για την Κρέμα:
1 λίτρο γάλα
5 κ.σ.ζάχαρη
120 γρ κόρν φλάουρ ή κάστερ πάουντερ.

για το Γλάσο:
250 γρ.κρέμα γάλακτος
250 γρ.κουβερτούρα σε κομματάκια
2 κ.σ.βιτάμ.

Εκτέλεση Κρέμας:

Βγάζουμε λίγο γάλα κρύο σε μπολ και διαλύουμε το κόρν φλάουρ.Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί ρίχνουμε το μίγμα κορν- φλάουρ ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε.
Βάζουμε σε ταψί ή πυρέξ(28×26)στον πάτο μια σειρά μπισκότα. Ρίχνω επάνω με προσοχή καυτή κρέμα. Ξανά μπισκότα – κρέμα – μπισκότα αφήνουμε να κρυώσει.

 

Εκτέλεση Γλάσο:
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί. Ρίχνουμε την κουβερτούρα ανακατεύουμε και μόλις πήξει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε το βιταμ.
Ανακατεύουμε αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας την κατά διαστήματα.
Και τέλος ρίχνουμε το γλάσσο με προσοχή σιγά -σιγά πάνω στο κρύο γλυκό και το βάζουμε στην συντήρηση ψυγείου.
(Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγη τριμμένη κουβερτούρα για ντεκόρ).
Καλή επιτυχία!!!

H Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη

Προηγούμενο άρθροΝόστιμα και τραγανά κολοκυθάκια….δείτε το μυστικό τους
Επόμενο άρθροΣοκολατόκρεμα…ακαταμάχητη γεύση με πολύ απλά και οικονομικά συστατικά