Σπαγγέτι Τρικολόρε με μοσχάρι

Υλικά

500 γρ. Σπαγγέτι ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ ΜΕΛΙΣΣΑ
1 κιλό μοσχαρίσια ελιά ή ποντίκι σε μερίδες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
500 γρ. χυμό ντομάτας
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
200 ml λευκό κρασί
¼ κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
1 κ.σ. ζάχαρη
κεφαλοτύρι τριμμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Ρίχνουμε το κρέας και αφήνουμε να
σοταριστεί σε δυνατή φωτιά απ’ όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να
μαλακώσουν.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον χυμό
ντομάτας, τον πελτέ, την κανέλα, το μπαχάρι , αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη ζάχαρη
και νερό, τόσο ώστε να καλύψει το κρέας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε
τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά για 1 και ½ ώρα, ή μέχρι να
μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα.
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και την βάζουμε
σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε το σπαγγέτι.
Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν.
Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο για να
μην κολλήσουν και τα σερβίρουμε μαζί με το μοσχαράκι και τη σάλτσα του.
Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.

Καλή Ορεξη!!

H Συνταγή είναι της κας Γιώτας Αναστασοπούλου

Προηγούμενο άρθροΠαϊδάκια στο φούρνο με πατάτες και κρεμμύδια…είναι φανταστικά δοκιμάστε τα
Επόμενο άρθροΛαχταριστό κριθαρότο με λουκάνικο και πιπεριές