Σπανακοπιτα με ανθότυρο και παρμεζάνα

Συστατικά

Ζύμη
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο: 2 κουταλιές της σούπας
Αλεύρι: 400g
Ζεστό νερό: 200g
Αλάτι: 8g

Γέμιση
Σπανάκι: 300g
Σεσκουλα: 300γρ
Φρέσκα κρεμμυδάκια (ή πράσο): 50γρ
Καπνιστό μπέικον: 50γρ
Παρμεζάνα τριμμένη: 50g
Ανθότυρο: 50g
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο: 2 κουταλιές της σούπας
Αλάτι Πιπέρι

Βήμα προς βήμα

Βήμα 1 Προετοιμάστε την γέμιση. Πλύνετε προσεκτικά το σπανάκι και τα σεσκουλα. Βράστε τα σε νερό. Στη συνέχεια στραγγίστε και στύψτε καλά. Κόψτε τα καλά με ένα μαχαίρι.
Βήμα 2 Ξεχωριστά, κόψτε τα κρεμμύδια και κόψτε το μπέικον σε κοματάκια. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε τηγάνι και καίμε απαλά τα κρεμμύδια μαζί με το μπέικον. Προσθέστε το σπανάκι και τα σεσκουλα, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρέψτε τα όλα μέχρι να στεγνώσουν καλά. Στη συνέχεια, κλείστε τη φωτιά και αφήστε να κρυώσουν.
Βήμα 3 Προετοιμάστε τη σφολιάτα: Ανακατέψτε το αλεύρι μαζί με το αλάτι, το βούτυρο ή το λάδι και νερό μέχρι η ζύμη να είναι λεία και ομοιογενής. Ζυμώστε στον πάγκο για 5 λεπτά. Στη συνέχεια σχηματίστε μια μπάλα και αφήστε την να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Βήμα 4 Χωρίστε τη ζύμη σε 2 μέρη. Ανοίξτε τη ζύμη σε 2 λεπτά φύλλα. Καλύψτε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 24 cm με χαρτί ψησίματος και τοποθετήστε το πρώτο φύλλο πάνω του.

Βήμα 5 Προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα στην κρύα γέμιση και το ανθοτυρο. Ανακατέψτε τα πάντα και ρίξτε το στο ταψί και Ισιώστε με μια σπάτουλα.
Βήμα 6 Τοποθετήστε το δεύτερο φύλλο ΄από πάνω και διπλώστε καλά τις άκρες για να κάνετε ένα κοθρο και σφραγίσετε τα πάντα. Με μια οδοντογλυφίδα ή ένα πιρούνι, τρυπήστε την επιφάνεια εδώ και εκεί για να αφήσετε το ατμό να φύγρι κατά το μαγείρεμα. Στη συνέχεια βουρτσίζετε με λίγο λάδι.
Βήμα 7 Θερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C στον αέρα. Ψήστε στο χαμηλότερο επίπεδο του φούρνου για τουλάχιστον 25 – 30 λεπτά. Όταν είναι χρυσό καφέ, βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει πριν την κόψετε και το απολαύσετε.

ΠΗΓΗ: pizzacappuccino.com

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκι ταψιού γεμιστό με φέτα…Θα σας ξετρελάνει!
Επόμενο άρθροΓλυκάκι με ζύμη κουλουριού σε άχνη ζάχαρης