Σπιτική μους σοκολάτας πολύ νόστιμη

Υλικά για 8 μερίδες

4 αυγά
170 γρ ψιλοκομμένη σοκολάτα
170 γρ ανάλατο βούτυρο
1/4 φλιτζάνι καφέ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

για την διακοσμιση
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας τρίμματα σοκολάτας

Πώς να φτιάξετε σπιτική μους σοκολάτας

Σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ, ανακατέψτε την ψιλοκομμένη σοκολάτα, το βούτυρο και τον καφέ.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα με νερό και βάζουμε το προηγούμενο σκεύος απο πάνω να μην ακουμπα στο νερο και το ζεσταίνουμε και ανακατευουνε μέχρι να λιώσουν το βούτυρο και η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο μείγμα.
Απομακρυνουμε από τη φωτιά και αφηνουμε στην ακρη να φτασει θερμοκρασία 45-50 βαθμους🍫 🍫

Σπαμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπραδια, θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τους κρόκους οπότε τους βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε μαζί με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Βάζετε το μπολ και αυτό πανω στο βραστό νερό και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Αφαιρούμε και το ανακατεύουμε με την σοκολάτα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε δυνατά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέσαμε σιγά σιγά μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη καθώς συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γινει αφρός.
Ανακατεύουμε με τη σοκολάτα αφαιρώντας μέχρι να ομογενοποιηθει.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 8 ατομικά δοχεία και το βάζουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ🍫🍫
Λίγα λεπτά πριν σερβίρουμε στο τραπέζι, ανακατεύουμε με ένα μίξερ την κρέμα γάλακτος, την κουταλιά της ζάχαρης και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μπολ μέχρι να δημιουργηθούν μαλακές κορυφές. Τοποθετούμε τη σαντιγί πάνω από τη μους σοκολάτας, πασπαλίζουμε από πάνω τρίμματα σοκολάτας.

Είναι έτοιμο για σερβίρισμα!! 🍫🍫🍫

Προηγούμενο άρθροΕνα πολύ νόστιμο Cheesecake με γιαούρτι και φράουλα
Επόμενο άρθροΝόστιμο κέικ για τον καφέ σας…χωρίς μίξερ,