Μους σοκολάτας

Υλικά

Για το παντεσπάνι
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματιου
200 γρ ζάχαρη
200 γρ αλεύρι γ.οχ κοσκινισμενο μαζι με 2 κ γ μπέικιν
3 κ.γ κακάο

Μους σοκολάτας
200 g σοκολάτα,
4 αυγά,
400 ml. κρέμα γάλακτος,
ζάχαρη 160 γρ.

Κρέμα
500 g Mascarpone,
5 βάφλες
100 ml. κρέμα.

Για να σιροπιάσω το παντεσπανι
1 κουπα γάλα
κακάο και «Αμαρέτο».

Εκτέλεση

Για το παντεσπανι
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρισουν και να φουσκώσουν μετά χαμηλώνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο να ενσωματωθούν. Με μια σπάτουλα ανακατέυουμε απαλά.
Ψηνουμε σε μια αποσπωμενη φόρμα στρογγυλη 26 εκ ή τετργωνη ότι εχετε που έχουμε στρώσει λαδόκολλα στους 170 βαθμούς στον αέρα 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας. Αφηνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε 3 μέρη.

Μους σοκολάτας:

Χτυπάω την κρέμα γάλακτος και την αφήνω στο ψυγείο. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι και αφήστε τη να κρυώσει ελαφρά. Χωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια και τα χτυπάω να γίνουν σαν χιόνι.
Προσθέτουμε ζάχαρη στους κρόκους και τους χτυπάω καλα. Στους χτυπημένους κρόκους προσθέτω τη σοκολάτα, μετά τα ασπράδια και τέλος την κρέμα γάλακτος. Όλα ανακατεύονται αργά και προσεκτικά.

Κρέμα
Ψιλοκόβω τις βάφλες, προσθέτω την κρέμα γάλατος και το μασκαρπόνε και τα χτυπάω όλα καλά.

Συναρμολόγηση:
Παίρνω το πρώτο παντεσπανι και το σιροπιάζω με μείγμα γάλακτος, κακάο και «Αμαρέτο».
Από πάνω απλώνω την 1/2 της μους. Ακολουθεί η δεύτερη στρώση παντεσπανι, σιροπιάζω και από πάνω απλώνω όλο το μείγμα μασκαρπόνε. Τέλος, το τρίτο παντεσπανι, σιροπιάζουμε και αλείφουμε από πάνω με την υπόλοιπη 1/2 μους. Το αφήνω στο ψυγείο για μια ώρα περίπου. Τέλος στολίζω.

Να είμαστε όλοι υγιείς και ευλογημένοι σήμερα.

Προηγούμενο άρθροΟ σπιτικός καθαρισμός του φούρνου κάνει την κουζίνα να λάμπει ξανά
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας και κίτρινο τυρί