Σπιτικά μηλόψωμα με σταφίδες.

Υλικά:

-1 φακελάκι μαγιά 11 γρ
αλεύρι 500-600 γρ
– γάλα 300 ml
– 2 αυγα
– 3 κ.σ. μεγάλες ζαχαρη
– αλάτι 1/4 κουτ
– 5 μέτρια μήλα
– σταφίδες 50 γρ.
– φυτικό λάδι 2 κ.σ. μεγάλες.

Εκτέλεση :

Ζύμη:
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα, την αφήνουμε να φουσκώσει λίγο.
Ρίχνουμε στο μισό αλεύρι, προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το φυτικό λάδι.
Ανακατεύουμε όλα καλά και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι.
Ζυμώνουμε τη ζύμη και τη στέλνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Η ζύμη πρέπει να φουσκώσει 2 φορές. περίπου 2 ώρες.
Ψιλοκόβουμε τα μήλα σε κύβους, προσθέτουμε τις σταφίδες και λίγη κρυσταλλική ζάχαρη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη, σχηματίζουμε ένα λουκάνικο από κάθε μέρος και το κόβουμε σε 12 μέρη.

Από κάθε μέρος φτιάχνουμε μια πιτα, βάζουμε τη γέμιση στη μέση.
Αλείφουμε τις άκρες της πιτα με ένα αυγό και φτιάχνουμε πίτες.
Βάζουμε ένα φύλλο λαδόκολλας για ψήσιμο σε ταψί, το αλείφουμε με λάδι και απλώνουμε τις πίτες.
Αφήστε για 15 λεπτά, στη συνέχεια αλείψτε με αυγό και στείλτε το στο φούρνο.
Τα πρώτα 10 λεπτά – 200 βαθμούς, μετά 7-10 λεπτά στους 180 βαθμούς.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !

ΠΗΓΗ: Andriy Zeleny

Προηγούμενο άρθροΛαχανοντολμάδες…μία πεντανόστιμη συνταγή με σως γιαουρτιού.
Επόμενο άρθροΠλαστός Θεσσαλίας σε παραδοσιακό φούρνο