Σπιτικό κέικ με σπιτική κρέμα βανίλιας και καρύδια

Απαραίτητα Υλικα

Βάση:
3 αυγά μεγάλα
1 κουπα ζάχαρη
1 κουπα λεμονάδα
1 κουπα και 3/4 της κούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
5 κουταλιές λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα αμμωνίας

Κρέμα:
1 λίτρο φρέσκου γάλακτος
6 κουταλιές ζάχαρη
5 κουταλιές αλεύρι
2 αυγά μεγάλα
2 βανίλιες
100 g βούτυρο

Επιπλέον – 1 κούπα καρύδια

Το ταψί έχει διάμετρο 26 cm
Το κύπελλο έχει χωρητικότητα 250 ml

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν λευκά (τριπλασιάστε τον όγκο τους). Προσθέτουμε το λάδι, τη λεμονάδα, τη βανίλια και τη σόδα αμμωνίας και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα του μίξερ.
Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι σε μερίδες με το μπεικιν παουντερ και ανακατέψτε μέχρι να ληφθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
Χωρίστε το μείγμα σε 3 μέρη. Προσθέστε μια κουταλιά κακάο και μια κουταλιά νερό ή γάλα. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνουμε κάθε μέρος του μείγματος σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° μέχρι να στεγνώσει – περίπου 10-12 λεπτά. 

 

Αφού ψήσουμε τις βάσεις, φτιάχνουμε κρέμα.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλεύρι, ανακατεύουμε με 200 ml γάλακτος. Βάλτε το υπόλοιπο γάλα στη φωτιά και αφού βράσει, μειώστε τη φωτιά. Ρίχνουμε το μείγμα αυγών σε μία λεπτή ροη, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και σχηματιστεί μια λεία ομοιογενής κρέμα.
Βγάλτε τις βάσεις από το ταψί με το χαρτί.
Βάλτε την πρώτη βάση σε μια κατάλληλη πλάκα και απλώστε με το 1/3 της κρέμας. Βάλτε το κέικ κακάου σε αυτό και απλώστε με το άλλο 1/3 της κρέμας. Τέλος, τελειώστε με την τελευταία βάση – απλώστε με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίστε με καρύδια. Βάλτε το κέικ στο ψυγείο για αρκετές ώρες.

Σημείωση:
Η σόδα αμμωνίας κατά το ψήσιμο μυρίζει έντονα αμμωνία, των οποίων οι ατμοί κάνουν τις βάασεις μαλακές και πορώδεις. Αυτή η μυρωδιά εξαφανίζεται μετά το ψήσιμο.
Την επόμενη μέρα είναι ακόμα πιο νόστιμο. Η ζεστή κρέμα έχει υγραίνει τις βάσεις και το κέικ λιώνει στο στόμα.

Καλό απόγευμα από εμένα! 😊🌷

Προηγούμενο άρθροΌταν έχω λίγα λεπτά, φτιάχνω αυτό το γλυκό και όλοι λένε WOW!
Επόμενο άρθροΜοναδικές τρούφες με τζίντζερ! Γρήγορο, νόστιμο, ακόμη και εθιστικό. Πρέπει να προσπαθήσεις.