Υλικά:

350γρ. γάλα
150γρ. κρέμα γάλακτος
1 αυγό
3 κρόκοι αυγού
80γρ. ζάχαρη
40γρ. κορν φλάουρ
1 βανιλίνη
450γρ. σφολιάτα
άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 350 γραμμάρια γάλα, 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, 80 γραμμάρια ζάχαρη, 400 γρ. κορν φλάορ, και 1 αυγό και 3 κρόκους. Στην συνέχεια, ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να βράζει το μείγμα. Μόλις βράσει, απομακρύνουμε από την φωτιά την κατσαρόλα, προσθέτουμε την 1 βανίλινη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.

Στην συνέχεια, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, το τυλίγουμε με σελοφάν και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Έπειτα, παίρνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε την σφολιάτα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και στις δύο πλευρές της σφολιάτας (όπως φαίνεται στο βίντεο παρακάτω). Στην συνέχεια, τοποθετούμε άλλο ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί από πάνω ενώ τοποθετούμε και ένα δεύτερο ταψί πάνω από την σφολιάτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 190 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

Έπειτα βγάζουμε το μπολ με την κρέμα από το ψυγείο και την βάζουμε στο μίξερ και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. γάλα αν χρειαστεί.

Στην συνέχεια, φτιάχνουμε τις στρώσεις τους γλυκού ως εξής: σφολιάτα-κρέμα-σφολιάτα-κρέμα-σφολιάτα, απλώνοντας την κρεμά καλά κάθε φορά να πάει σε όλο το μήκος και πλάτος της σφολιάτας. Και τέλος, τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Ο λόγος που το βάζουμε κατάψυξη είναι για να κόβεται πιο εύκολα.

Αφού παγώσει το γλυκό, διακοσμούμε με ζάχαρη άχνη. Τα υλικά βγάζουμε περίπου 8 κομμάτια.

Η Συνταγή είναι από το κανάλι Pastry Designs

via Χρυσές Συνταγές

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με λευκή σάλτσα μανιτάρια μέσα σε χιονάτο ρύζι
Επόμενο άρθροΣπιτική Σάλτσα Ντομάτας…σε 5 λεπτά