Για το Κεμπαπ χρησιμοποίησα:

1 μεσαίοo κίτρινοo κρεμμύδι αποφλοιωμένo και τριμμένο
450gr κιμά αρνιού
450gr μοσχαρίσιο κιμά 92% άπαχο
1 αυγό χτυπημένο καλά
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουτ. Σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλάκια αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας κουρκουμά
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
1 πρέζα σαφράν
1 κουταλιά της σούπας το βούτυρο λιωμένο
1 λεμόνι (προαιρετικό).
Λάδι

Εκτέλεση
Έβαλα τους 2 κιμάδες σε ένα μεγάλο μπολ και έβαλα κάθε συστατικό ένα προς ένα.
Βεβαιωθείτε ότι το κρέας με τα στατιστικά αναμιγνύεται πολύ καλά και γίνεται πολύ παχύ μείγμα.
Παίρνουμε 2-3 κ.σ. από τον κιμά και τον πλάθουμε με τα χέρια μας σε ένα μακρόστενο κεφτές
και τον περνάμε στα καλαμάκια μεχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.

 

Βάζουμε μια γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά. Πασπαλίζουμε τα κεμπάπ με 1 κ.σ. ελαιόλαδο,
ώστε να μην κολλήσουν στο τηγάνι και τα ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Για τα λαχανικά σερβιρίσματος χρησιμοποίησα:
1 πράσινη πιπεριά
Ένα πακέτο ντοματίνια, διαφορετικά χρώματα.
1 κόκκινο κρεμμύδι
Μια πρέζα αλάτι
Μια πρέζα πιπέρι
Μια πρέζα από πάπρικα
Κόβω και καρυκεύω τα λαχανικά και έπειτα τα σοτάρω ελαφρά στο τηγανι για να πάρουν
μια ωραία κρούστα στο λάδι.

 

GRILLED LAMB AND BEEF KALAMAKI KEFTEDES (KOOBIDEH KEBABS)

For the meat I used:
1 medium yellow onions peeled and grated
1 lb ground lamb
1 lb ground beef 92% lean
1 egg beaten well
6 cloves garlic peeled and finely chopped
3 tbsp finely chopped parsley
2 tsp greek salt
1 tsp freshly ground black pepper
2 tsp ground turmeric
2 tsp paprika
1 pinch saffron threads
1 tbsp. butter melted
Ground sumac optional
1 lemon optional.

Implementation
I put the 2 minced meat in a large bowl and put each ingredient one by one.
Make sure the meat is mixed completely and it becomes very thick
Take 2-3 tbsp. from the minced meat and wrap it with our hands in an elongated meatball
and pass it on the straws until the whole mixture is finished.
Put a grill on high heat. Sprinkle kebabs with 1 tsp. olive oil, so they do not stick to the pan and bake for 3-4 minutes on each side.
For the veggies I used:
1 green pepper
A package of cherry tomatoes the different color ones.
1 red onion
A pinch of salt
A pinch of pepper
A pinch of paprika
I cut and seasoned the veggies and then I lightly stir fried it to get a nice crunch in avocado oil. You can use olive oil if you prefer

Credit Koumani Feta

Προηγούμενο άρθροΠρασόπιτα με φέτα και χωρίς φύλλο
Επόμενο άρθροΜπισκότα με γλάσο μαρμελάδας Πορτοκάλι