Σφολιάτα με κρέμα βανίλιας

Σήμερα σας φέρνω μια συνταγή με μία απολύτως νόστιμη κρέμα, θα απολαύστε μέχρι το τελευταίο ψίχουλο. Σας υπόσχομαι ότι δεν θα το μετανιωσετε αν την δοκιμάσετε!

Υλικά:

Κρέμα βανίλιας:
1 λίτρο γάλα
5 αυγά
200 γρ ζάχαρη
100 γρ κορν φλαουρ
5 γρ ζελατίνη
άρωμα βανίλιας
χυμό λεμονιού

Φύλλα σφολιάτας:
2 φύλλα σφολιάτας 
Επί πλέον:
βανίλια άχνη ζάχαρη για διακόσμηση

Προετοιμασία:

Κρέμα βανίλιας:
Ενυδάτωσα τη ζελατίνη σε κρύο νερό, έτσι ώστε τόσο το νερό όσο και η ζελατίνη να καλύπτονται καλά.
Ανακάτεψα τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να σκληρύνουν. Πρόσθεσα τη μισή ποσότητα ζάχαρης και χτυπησα μέχρι να πάρω ένα αφρό σφιχτό και λαμπερο.
Ανακάτεψα τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν κρέμα. Πρόσθεσα το κορν φλαουρ και έριξα το γάλα, ανακατεύοντας απαλά, ώστε να μην σχηματιστούν σβώλοι. Έβαλα την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και χωρίς να
βράσει, έβρασα τη σύνθεση μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνω στην άκρη και βάζω βανίλια και λίγο χυμό λεμονιού.

Ο χυμός λεμονιού είναι προαιρετικός, αλλά θα τονίσει τη γεύση βανίλιας και η κρέμα θα έχει καλύτερη γεύση Στη ζεστή κρέμα ενσωμάτωσα τα χτυπημένα ασπράδια, ανακατεύοντας ελαφρά με μια σπάτουλα, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Πρόσθεσα αμέσως ζελατίνη

Έλιωσα τη ζελατίνη σε μπεν μαρι για να βεβαιωθώ ότι διαλύθηκε εντελώς. Θεωρητικά, δεν είναι απαραίτητο, θα λιώσει σε ζεστή κρέμα βανίλιας όχι, τα ασπράδια δεν μένουν ωμά, θα ψηθούν σε ζεστή κρέμα. Η κρέμα αφήνεται να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σφολιάτα:
Απλώνω το φύλλο της ζύμης σε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος και το απλώνω ελαφρά με τον πλάστη. Το φύλλο πρέπει να είναι λεπτό, περίπου 2-3 ​​mm. Το τρυπησα με ένα πιρούνι από μέρος σε μέρος και το έβαλα στο μεγάλο ταψί στο φούρνο. Ψήνω το φύλλο ζύμης στους 190 βαθμούς, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα. Επανέλαβα τα ίδια βήματα με το δεύτερο φύλλο ζύμης και μετά τα άφησα να κρυώσουν.

Μπορείτε να κόψετε το δεύτερο φύλλο ζύμης σε τετράγωνα, αποκτώντας έτσι ξεχωριστά ψημένα τετράγωνα. Θα τα τοποθετήσετε πάνω από την κρέμα βανίλιας. Μπορείτε να ψήσετε ολόκληρο το φύλλο και να το βάλετε σε όλη την κρέμα βανίλιας, αλλά είναι πιο δύσκολο να το κόψετε η επιλογή, που επέλεξα τώρα είναι να θρυμματίσω το ψημένο φύλλο και να το πιέσω πάνω από την κρέμα

Συναρμολόγηση γλυκού:
Προσάρμοσα ελαφρώς το πρώτο φύλλο ζύμης, έτσι ώστε να ταιριάζει απόλυτα στο ταψί του γλυκού. Έτριψα το δεύτερο φύλλο σε μικρά κομμάτια. Έριξα την κρέμα βανίλιας, που ήταν ακόμα λίγο ζεστή, και την σκέπασα με τα ψίχουλα του φύλλου.

Η κρέμα είναι αρκετά μαλακή, αλλά θα σκληρύνει στο ψυγείο
Το τύλιξα καλά με μεμβράνη και το έβαλα στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα. Λίγες ώρες είναι αρκετές, αλλά είναι καλύτερο την επόμενη μέρα και κόβει ακόμα καλύτερα, η κρέμα έχει πολύ καλό κράτημα.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ:

Προηγούμενο άρθροΦασολάδα με μπαχαρικά και πορτοκάλι
Επόμενο άρθροΜοναδικές φλογέρες που θα σας εκπλήξουν με γεύση και τραγανότητα