Τάρτες με αλμυρή καραμέλα και σοκολάτα γκανάζ

Υλικά

150 γρ Αλεύρι 00
75 γρ Ζάχαρη
50 γρ Βούτυρο κρύο από το ψυγείο
50 γρ Αυγά (περίπου 1 μέτριο, κρύα από το ψυγείο)
25 γρ Πικρό κακάο σε σκόνη

Για την αλατισμένη καραμέλα χρησιμοποίησα:
250 γρ ζάχαρη
180 ml κρέμα γάλακτος (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και φυτική κρέμα)
120 γρ βούτυρο
8 γρ αλάτι

Για τη γκανάζ:
150 γρ κρέμα γάλακτος
100 γρ μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε τα ταρτάκια με σοκολάτα και καραμέλα, ξεκινήστε με την προετοιμασία της ζύμης:
Βάλτε το κρύο βούτυρο από το ψυγείο και τη ζάχαρη σε μίξερ βάσης με φτερό και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα.
Όσο λειτουργεί το μίξερ, προσθέτουμε το μέτριο ολόκληρο αυγό και αμέσως με ένα κουτάλι ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεμένο και κοσκινισμένο μαζί με το πικρό κακάο.
Δουλέψτε τη ζύμη όσο το δυνατόν λιγότερο, αρκεί να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Μεταφέρετε το μείγμα στην επιφάνεια εργασίας και με το χέρι σχηματίστε πολύ γρήγορα ένα
καρβέλι (απλώς συμπυκνώστε τη ζύμη)

Τυλίγουμε τη ζύμη κακάο σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Μετά τον χρόνο ξεκούρασης προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° σε στατική λειτουργία.
Όσο ο φούρνος φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, απλώνουμε τη ζύμη με έναν πλάστη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος περίπου 5 mm.
Παίρνουμε ένα κουπάτ ζαχαροπλαστικής διαμέτρου 11 εκ. και κόβουμε 4 δίσκους από τη ζύμη που έχουμε.
Τοποθετήστε κάθε δίσκο μέσα σε μια φόρμα για ταρτάκια διαμέτρου 10 εκ. Στη συνέχεια τρυπήστε το κάτω μέρος με τα δόντια ενός πιρουνιού.
Ψήστε τα ταρτάκια στον προθερμασμένο στατικό φούρνο στους 200° για περίπου 20 λεπτά (οι χρόνοι μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς ανάλογα με την ισχύ του φούρνου σας),
τοποθετώντας τα στο μεσαίο ράφι. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Καραμελοποίησα τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι με διπλό πάτο και μετά πρόσθεσα την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο εκτός φωτιάς.
Το άφησα να κρυώσει και μετά τα γαλακτωματοποίησα όλα με το μπλεντερ
Ζεσταίνω την κρέμα και μετά την πρόσθεσα στη μαύρη σοκολάτα και ανακάτεψα καλά μόλις φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου την έβαλα στα ταρτάκια

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Emanuela Carillo

Προηγούμενο άρθροΜπράουνις….δεν προλαβαίνει να βγει στο τραπέζι
Επόμενο άρθροΜαλακά και νόστιμα ψωμάκια με μυζήθρα….ή με οποιαδήποτε γέμιση.