Γεμιστά Αμυγδαλωτά

Η Συνταγή είναι από την Mari Glasgow

Τόσο εύκολο να φτιάξετε αυτα τα τόσο λαχταριστά γεμιστα αμυγδαλωτα
Αυτά τα μπισκότα δημιουργούν μια κρούστα στο εξωτερικό, αλλά μαλακά στο εσωτερικό.
Συνήθως 20 λεπτά ψησίματος είναι περισσότερο από αρκετό, αλλά εξαρτάται επίσης από το φούρνο μας.
Αν είναι πολύ δυνατό, βγάζουμε τα μπισκότα σε 15 λεπτά.
Τα μπισκότα συνεχίζονται να ψήνονται για 2-3 λεπτά, αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, καθώς το ταψί διατηρεί τη θερμότητα.

Υλικά

για 20-25 αμυγδαλωτά
*******************
280 γραμμάρια αμυγδάλων (αλεσμένα αμύγδαλα)
180 g ζάχαρης άχνη (ψιλή ζάχαρη)
100 γραμμάρια ασπράδι αυγού (ασπράδια)
4 g μπέικιν πάουντερ (μπέικιν πάουντερ)
5 g ζάχαρης βανίλιας ή (βανίλια σε σκόνη η
1 κσ εκχύλισμα αμυγδάλου (εσάνς αμυγδάλου)
1 Πρέζα αλάτι (αλάτι στη μύτη του κουταλιού)

θα Χρειαστούμε
1 ταψί (τα ταψί)
Χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα)
Μερικές νιφάδες αμυγδάλου (αμυγδαλόψυχα)

Για την κρέμα σαντιγί:
250 γρ. Φρέσκια διπλή κρέμα -κρεμα γάλακτος
80 γρ. Ζάχαρη άχνη – άχνη ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας – Μια βανίλια

Εκτέλεση
****************************

1- Σε ένα μπολ ρίχνουμε με τη σειρά αλεσμένα αμύγδαλα, μισή ζάχαρη άχνη, μπέικιν πάουντερ και ζάχαρη βανίλια. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το στην άκρη.
2- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε ασπράδια αυγού, πρέζα αλάτι και μισή ζάχαρη. Χρησιμοποιήστε έναν ηλεκτρικό μίξερ για να κάνετε μια σφιχτή μαρέγκα.
3-Μεταφέρετε τα ξηρά υλικά πάνω από τη μαρέγκα. Ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
4- Βρέξτε τα χέρια σας με λίγο νερό και σχηματίστε μπάλες στο μέγεθος ενός καρυδιού.

Βυθίστε τις μπάλες στις νιφάδες αμυγδάλου και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε ένα ταψί με χαρτί περγαμηνής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5-Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 C 4 αέριο για 15 – 20 λεπτά.
Συνήθως 20 λεπτά ψησίματος είναι περισσότερο από αρκετό, αλλά εξαρτάται επίσης από το φούρνο μας. Αν είναι πολύ δυνατό, βγάζουμε τα μπισκότα σε 15 λεπτά. Σε τελική ανάλυση, τα μπισκότα συνεχίζουν να ψήνουν για 2-3 λεπτά, αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, καθώς το ταψί διατηρεί τη θερμότητα.
6- Αφαιρέστε τα μπισκότα αμυγδαλότα / αμύγδαλο από το φούρνο. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.


7- Εν τω μεταξύ χτυπήστε τη κρέμα με ζάχαρη άχνη και βανίλια μέχρι να γίνει κρεμώδης.
8- Γεμίστε τα μπισκότα αμυγδάλου για να φτιάξετε ζεύγη.


Απολαύστε με ένα ωραίο φλιτζάνι καφέ ☕ ή τσάι 🍵 !!

Ευχαριστώ 😊

✅ Ακολουθήστε στο Instagram

✅ Ακολουθήστε και εγγραφείτε στο κανάλι YouTube

Προηγούμενο άρθροΥπέροχη σιροπιαστή Κρέμα με φύλλο – τρυφερή, ζουμερή και πολύ νόστιμη
Επόμενο άρθροΥπέροχο “Ψωμί” με ζύμη Brioche…σαν τσουρέκι