Τα Κουρκουμπίνια

Είναι σιροπιαστά γλυκά που θυμίζουν πολύ μπακλαβά στη γεύση. Υπάρχουν δύο βασικές διαφορές – δεν ψήνονται, αλλά τηγανίζονται και δεν έχουν γέμιση. Οι κουρκουμπίνες μπορούν να καταναλωθούν μόλις τηγανιστούν και μείνουν στο σιρόπι. Έπειτα έχουν τραγανές άκρες και μαλακό πυρήνα.

Τι θα χρειαστείτε:

150 ml Κρέμα γάλακτος
100 γρ Σοκολάτα
2 κουπ Νερό
2 κουπ Ζάχαρη
1/2 λεμόνι
1 πακέτο φύλα κρούστας για μπακλαβά
5 κ.σ. Λάδι
Τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού και λεμονιού.

Εκτέλεση:

1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι ζάχαρης ανακατεύοντας το νερό και τη ζάχαρη και αφήνοντάς το να βραει για περίπου 5 λεπτά μετα το σημείο βρασμού. Προσθέστε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού λίγο πριν το αποσύρετε από τη φωτιά.
2. Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας. Λιπάνετε το πρώτο με λάδι χρησιμοποιώντας πινέλο σιλικόνης. Βάζετε το επόμενο από πάνω και λαδώνετε ξανά ολόκληρο, χωρίς το κάτω άκρο. Απλά ραντίστε το απαλά με νερό.

3. Διπλώστε τις κρούστες στη μέση αλλα αφηνετε την πάνω πλευρά (μία λωρίδα) ελευθερη και την ψεκάζω με νερό.
Ξαναδιπλώνω αλλή μια φορά την ηδη διπλώμένη επιφάνεια στην μέση και αφήνοντας πάλι την πάνω πλευρά πάλι ελευθερη.
Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό. Πιέζουμε τις άκρες με νερό για να κολλήσουν στη ζύμη και να μην ανοίξουν όταν τηγανιστούν.
4. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τηγανίζουμε σε καλά ζεσταμένο λάδι μέχρι να ροδίσουν. Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και βάζετε σε ένα βαθύ μπολ στο οποίο έχετε ρίξει προηγουμένως το σιρόπι ζάχαρης. Όταν η επόμενη δόση είναι έτοιμη, αφαιρούμε τις προηγούμενες από το σιρόπι.

5. Σπαμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε κατάλληλο μπολ. Προσθέστε την ελαφρώς ζεσταμένη κρέμα γάλακτος.
Λιώνουμε μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα. Περιχύνουμε τις κουρκουμπίνες με τη σοκολάτα. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξουν.

Καλή όρεξη..

ΠΗΓΗ: Соня Андреева

Προηγούμενο άρθροΧταπόδι και πατατοσαλάτα…Δείτε το κόλπο πώς να μαγειρέψετε το χταπόδι απαλό, τρυφερό και νόστιμο.
Επόμενο άρθροΝηστίσιμοι κεφτέδες με φασόλια