Τα Τουλουμπάκια

Συστατικά

Για το σιρόπι:
6 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη (λευκή)
4 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Για τη ζύμη:
170 gr ανάλατο βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνια νερό
1/2 κουταλακι γλυκ αλάτι
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι (γενικής χρήσης)
6 μεγάλα αυγά

Βήματα για να το κάνετε

Κάνε το σιρόπι
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε τη ζάχαρη, 4 φλιτζάνια νερό, βανίλια και χυμό λεμονιού να βράσουν.
Μειώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 10 έως 15 λεπτά.
Αφήστε να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια χωρίστε σε δύο μεγάλα μπολ.
Κάντε τη ζύμη
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220 C. Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, λιωνουμε το βούτυρο σε 1 1/2 φλιτζάνια νερό.
Προσθέστε αλάτι και αλεύρι και ανακατέψτε έως ότου η ζύμη σχηματίσει μία μάζα που δεν κολλάει τις πλευρές της κατσαρόλας.
Χτυπήστε μέσα στο μείγμα τα αυγά, ένα κάθε φορά, μέχρι το μείγμα να είναι λείο και ομαλό.

Ψήστε τα γλυκά

Στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος. Γεμίστε μια τσάντα ζαχαροπλαστικής που είναι εφοδιασμένη με ένα μεγάλο στόμιο για ζύμη και κάντε τουλουμπακια 10 εκ πάνω στο ταψί. Ψήνουμε περίπου 20 λεπτά, έως ότου το τουλουμπακι φουσκώσει και γίνει χρυσό-καφέ.
Τοποθετήστε τα καυτά τουλουμπάκια στα δύο κύπελλα σιροπίου, πιέζοντας ελαφρά προς τα κατωφ. Αφήστε τα εκεί όλη τη νύχτα και σερβίρετε κρύα την επόμενη μέρα.

Προηγούμενο άρθροΝοστιμότητα Νηστίσιμα Σαμπλεδάκια
Επόμενο άρθροΤούρτα Μαρμελάδας με καρύδια