Τηγανίτες με κολοκυθοανθούς

Αυτό που εντυπωσιάζει στις Τηγανίτες με κολοκυθοανθούς είναι το υπέροχο άρωμά τους, το οποίο σας κατακλύζει από την πρώτη μπουκια. Είναι ελαφρύ και ιδανικό για κάθε περίσταση.

Συστατικά:

– 30 κολοκυθοανθοί
– 3 αυγά
– 40 γρ τριμμένο πεκορινο Μυτιλήνης ή καποιο άλλο σκληρο κιτρινο τυρι
– 40 γρ τριμμένη παρμεζάνα
– 300gr αλεύρι τύπου «00».
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 1 ματσάκι μαϊντανό
– φυστικέλαιο
– αλάτι
– αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Παρασκευή:

Κόψτε τελείως το στέλεχος των λουλουδιών κολοκυθιού, αφαιρέστε τα φύλλα, συμπεριλαμβανομένων των εξωτερικών του στελέχους, που ονομάζονται σέπαλα, και τον εσωτερικό μίσχο. Στη συνέχεια, τα πλένετε απαλά με τρεχούμενο νερό, τα στραγγίζετε, τα τοποθετείτε σε ξύλο κοπής, τα ταμπονάρετε απαλά με απορροφητικό χαρτί, χωρίζετε το κάθε λουλούδι σε δύο ή περισσότερα μέρη με τη βοήθεια ενός
μαχαιριού και τα αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα μπολ, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, χτυπήστε δυνατά δύο αυγά. Στη συνέχεια, προσθέστε μια πρέζα αλάτι, ένα ελαφρύ πασπάλισμα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, μια σκελίδα σκόρδο ξεφλουδισμένη και κομμένη με ένα μαχαίρι, θυμηθείτε ότι το σκόρδο δεν πρέπει ποτέ να
ψιλοκόβεται, 40 g πεκορίνο και 40 g τριμμένη παρμεζάνα , ένα κλωνάρι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο με ένα μαχαίρι, μια κουταλιά αλεύρι τύπου «00» και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ζωηρά για να ανακατευτούν όλα καλά, πριν βάλουμε το μείγμα σε δροσερό και στεγνό μέρος για μισή
ώρα περίπου.

Μόλις περάσει ο χρόνος, προσθέτουμε τα λουλούδια κολοκυθιού και ανακατεύουμε όλα με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας, προσέχοντας να κάνουμε κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να έχουμε ένα αρκετά ομοιογενές μείγμα.
Σε αυτό το σημείο, ρίξτε μπόλικο σπορέλαιο στον πάτο ενός μεγάλου αντικολλητικού τηγανιού με ψηλές άκρες και μόλις ζεσταθεί, με τη βοήθεια
ενός κουταλιού, πάρτε μια αρκετή δόση από το μείγμα και μοιράστε το απαλά στο πάτο του ταψιού, δίνοντάς του το τυπικό σχήμα «τηγανίτας»,
φροντίζοντας να τα γυρίσετε μόλις αρχίσει να ροδίζει το μέρος που έρχεται σε επαφή με τον πάτο του ταψιού.
Μόλις αποκτήσετε ένα σχεδόν ομοιόμορφο ροδάκι από τις τηγανίτες, τις αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα, τις τοποθετείτε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι, πριν τις σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστές.

Προσοχή: Οι κολοκυθοανθοί πρέπει να μαγειρευτούν το ίδιο πρωί που μαζεύονται, καθώς, ακόμα και στο ψυγείο, μαραίνονται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Η Συνταγή είναι του Fortunato Marcianò

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινό Κότσι με τηγανιτές πατάτες

Χοιρινό Κότσι με τηγανιτές πατάτες

Υλικά

Χοιρινά κότσια – 2
Μέλι – 4 κουτ. σούπας
Σόγια σος – 4 κουτ. σούπας
Απαλή μουστάρδα – 4 κουτ. σούπας
Πελτέ ντομάτας – 4 κουτ. σούπας
Πολτό σκόρδου με μείγμα αρωματικών – 2 κουτ. σούπας
Δεντρολίβανο – 4 κλωναράκια
Φρέσκο θυμάρι και ρίγανη – 5-6 κλωναράκια
Αλάτι, πιπέρι
Αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση

Βάλτε σε μία κατσαρόλα το μέλι, την σόγια σος, την μουστάρδα, τον πελτέ ντομάτας και αφήστε τα σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά.
Κατεβάστε από την εστία και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
Αλατοπιπερώστε τα κότσια και αλείψτε τα με το γλάσο.
Τυλίξτε τα μαζί με τα φρέσκα μυρωδικά σε αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήστε τα στους 180ο C για 1 ½ ώρα.
Ξετυλίξτε τα, αλείψτε τα με το γλάσο και ψήστε τα για 20 λεπτά ακόμη.
Σερβίρετε με τηγανιτες πατατες

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΟμελέτα λαχανικών με μπέικον σπανακι-καροτα-κρεμμυδια και τυρι
Επόμενο άρθροΚορμός με σοκολάτα-μπισκότο-σταφίδες (μωσαϊκό)