Ομελέτα λαχανικών με μπεικον σπανακι-καροτα-κρεμμυδια και τυρι

H Ομελέτα λαχανικών είναι Νοστιμη για πρωινό, μεσημεριανό ή οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας! Θα την λατρέψουν μικροι μεγάλοι

Υλικά 🛒

8 Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
200g μπέικον πίσω, ψιλοκομμένο
150g Φρέσκο Baby Σπανάκι
1/2 φλιτζάνι καρότα ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
100g Τυρί Cheddar, τριμμένο + επιπλέον για πάνω ή μπορείτε και φέτα
Αλατοπίπερο

Μέθοδος:

Χτυπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε με την κρέμα, προσθέτουμε το τυρί τσένταρ, αλάτι/πιπέρι.
Μαγειρέψτε το μπέικον και αφαιρέστε από το τηγάνι.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μαγειρέψτε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί.
Αλλειφουμε με βούτυρο το Ταψί για πίτα 28 εκ. Σκορπίζουμε το σπανάκι προσθέτοντας το μπέικον, τα καρότα και τα κρεμμύδια και τελειώνουμε με λίγο σπανάκι πάλι από πάνω.
Ρίξτε το μείγμα των αυγών σε όλα τα λαχανικά, φροντίζοντας να περάσει από όλα τα λαχανικά.
Περιχύνετε με επιπλέον τριμμένο τυρί τσένταρ και ψήνετε σε φούρνο στους 180C για 45 λεπτά ή μέχρι να δέσει.

Καλή απόλαυση! 😊

Η Συνταγή είναι από την Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ισπανική “ομελέτα” στο φούρνο με πατάτες και λουκάνικα

Ισπανική

Ενα πολύ νόστιμο και ποικίλο πιάτο.Τα αυγά, οι πατάτες και το τυρί είναι η βάση και μπορείτε να αντικαταστήσετε τα άλλα συστατικά και να προσθέσετε ό, τι σας αρέσει.
Αυτός ο συνδυασμός είναι ο καλύτερος για εμάς. Με λίγη σαλάτα, αυτό είναι ένα τέλειο, πλήρες γεύμα.

Συστατικά:

1 κρεμμύδι
1 λουκάνικο
περίπου 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (3 + 3)
400 g πατατες
1 κόκκινη πιπεριά – κερατο
8 αυγά
150 γραμμάρια τριμμένου γκούντα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι (βάλτε λιγότερο στη γεύση)
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι

Εκτέλεση

Κόψτε το κρεμμύδι και το λουκάνικο σε ημικύκλια.
Κόψτε τις πατάτες σε κύκλους και στεγνώστε καλά με μια πετσέτα κουζίνας.
Κόψτε τις πιπεριές σε λωρίδες.
Ζεσταίνετε περίπου 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
Τηγανίζουμε το λουκάνικο σε θερμό λάδι για 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Αφαιρέστε το λουκάνικο από το τηγάνι, προσθέστε περίπου 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι, θερμάνετε και προσθέστε τις πατάτες.

Τηγανίζουμε για δέκα λεπτά, μετά προσθέτουμε κρεμμύδια και πιπεριές και τηγανίζουμε τα πάντα μαζί για άλλα δέκα λεπτά. Εάν είναι απαραίτητο, προσθέστε λίγο ζεστό νερό. Δεν έπρεπε να προσθέσω.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C.
Λιπάνετε το ταψί / πυρεξ με βούτυρο, το κάτω μέρος και τις πλευρές του ταψιού.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά με σύρμα. Προσθέστε το μείγμα με πατάτες, λουκάνικο και τριμμένο γκούντα και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και μπαχάρι και ανακατέψτε ξανά. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά ή έως ότου τα αυγά μαγειρευτούν πλήρως.
Η “ομελέτα” θα είναι λίγο φουσκωμένη και θα έχει χρυσό καφέ χρώμα.
Μπορείτε να πασπαλίζετε πάνω από τα κρεμμυδάκια.

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΜακαρόνια Φούρνου….γρήγορο και νόστιμο φαγητό για όλους
Επόμενο άρθροΤηγανίτες με κολοκυθοανθούς