Τηγανητή μελιτζάνα ψημένη με σάλτσα ντομάτας, παρμεζάνα και μοτσαρέλα.

Υλικά:

3 μεσαίες μελιτζάνες ή 5 ή 6 μικρότερες μελιτζάνες (περίπου 2 about έως 3 κιλά συνολικά)
1 κουταλιά της σούπας αλάτι , συν περισσότερο για γεύση
3 μεγάλα αυγά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για αλευρωμα
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
½ φλιτζάνι φυτικό λάδι, ή ανάλογα με τις ανάγκες
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή ανάλογα με τις ανάγκες
4 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
12 φρέσκα φύλλα βασιλικού, τεμαχισμένα
2 φλιτζάνια φρέσκο ​​τριμμένο παρμεζαν-ρεγκατο
450 γρ μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτες φέτες

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόψτε τα στελέχη και τα άκρα από τις μελιτζάνες. Αφαιρέστε λωρίδες φλούδας πλάτους περίπου 3 εκ από τις μελιτζάνες, αφήνοντας άθικτη την υπόλοιπη φλούδα.
Κόψτε τη μελιτζάνα κατά μήκος σε φέτες και τοποθετήστε το σε ένα σουρωτήρι. Πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και αφήστε να στραγγίσει για 1 ώρα. Ξεπλύνετε με κρύο τρεχούμενο νερό, στραγγίστε καλά και στεγνώστε.
Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά σε ένα μπολ με αλατοπίπερο. Απλώστε το αλεύρι ομοιόμορφα σε ένα άλλο μπολ. Βυθίστε τις φέτες μελιτζάνας στο αλεύρι, τιναζοτας την περίσσεια. Βυθίστε την αλευρωμένη μελιτζάνα στα αυγά και τοποθετήστε το σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξει μέχρι να είναι έτοιμη να τηγανιστεί.

Εν τω μεταξύ, ρίξτε ½ φλιτζάνι καθένα από τα φυτικά και το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρις ότου μια γωνία μίας από τις φέτες μελιτζάνας τηγανίζετε μόλις βυθιστεί στο λάδι. Προσθέστε όσο το δυνατόν περισσότερες φέτες μελιτζάνας και μαγειρέψτε, γυρίζοντας μία φορά, μέχρι να ροδίσουν και στις δύο πλευρές, συνολικά περίπου 4 έως 6 λεπτά. Αφαιρέστε τη μελιτζάνα σε ένα ταψί
επενδεδυμένο με χαρτοπετσέτες και επαναλάβετε με τις υπόλοιπες φέτες μελιτζάνας.
Προσθέστε λάδι στο τηγάνι όπως απαιτείται κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος για να διατηρήσετε το επίπεδο ίδιο.

Βάλτε τη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράστε σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε τεμαχισμένο βασιλικό. Γεμίστε με αρκετή σάλτσα σε ένα ταψί 22 χ 30 εκ για να καλύψετε το κάτω μέρος. Πασπαλίζουμε με ένα ομοιόμορφο στρώμα τριμμένου τυριού και επάνω με ένα στρώμα τηγανητής μελιτζάνας, πιέζοντάς το απαλά. Με Κουτάλι ρίχνουμε περίπου 1 φλιτζάνι
σάλτσα πάνω από τη μελιτζάνα για να επικαλύψεις ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε το ένα τρίτο του τριμμένου τυριού πάνω από τη σάλτσα και συμπληρώνουμε το ένα τρίτο της μοτσαρέλας, απλώνοντας το ομοιόμορφα πάνω στη μελιτζάνα.

Επαναλάβετε την στρώση όπως περιγράφεται παραπάνω δύο ακόμη φορές, τελειώνοντας με ένα ανώτερο στρώμα μοτσαρέλας
Ρίξτε σάλτσα γύρω από τα σύνορα του ταψιού και πασπαλίστε την κορυφή με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Περιχύνουμε την υπόλοιπη σάλτσα στην κορυφή, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να βράσει και να ροδίσει σε μέρη, περίπου 30 έως 35 λεπτά.
Ξεσκεπάστε και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν, περίπου 15 λεπτά. Αφήστε το να ξεκουραστεί 10 έως 20 λεπτά, στη συνέχεια κόψτε το σε τετράγωνα και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: https://www.mangiamagna.com/

Προηγούμενο άρθροΨημένα μανιτάρια με τυρί…γρήγορο και νόστιμο γεύμα
Επόμενο άρθροΚεφτέδες με Λαχανικά στο φούρνο….το απόλυτο μεσογειακό πιάτο