Τηγανόψωμα σε δύο Γεύσεις

Υλικά

Ζύμη:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
600γρ χλιαρό νερό (Βάλτε το δάχτυλό σας στο νερό – Μετρήστε σε 10 (1-2-3-4-5-6-7-8-9-10)
Εάν μπορείτε να αντέξετε το νερό τότε είναι ιδανικό (36-37 βαθμούς)
2 φακελάκια ξηρής μαγιάς (στιγμιαία μαγιά) (14 g) ή (φρέσκια μαγιά είναι 50 g)
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (14g)
1 κουταλιά της σούπας – αλάτι (14g)
4 κουταλιές ελαιόλαδο (30g)

Κλασική γεύση: 2 ½ -3½ κουταλιά της σούπας τυρί φέτα τριμμένη.
Προαιρετικά: Ρίγανη (Επιλέξτε τη γεύση της φέτας που σας αρέσει περισσότερο.
Χρησιμοποιήστε όσα γεμίσματα θέλετε.)
Θερινή γεύση: 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 πολύχρωμες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 ½ -3½ κουταλάκι του γλυκού φέτα τριμμένη – ρίγανη
Εάν δεν τρώτε τυρί και είναι περίοδος νηστείας: Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με λαχανικά

Εκτέλεση

Σε μια μπασίνα με το αλέυρι προσθέτω την μαγιά, ζάχαρη, αλάτι και ανακατεύω να πάει παντού.
Προσθέτω σταδιακά το νερό και όλο το ελαιόλαδο και ανακατευω με το χερι και ρίχνω σιγα σιγατο νερο μέχρι να πάρω μία μαλακή ζύμη.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στην Μπασίνα την αλείφουμε και βάζουμε την ζύμη
αλείφουμε με λίγο λάδι από πάνω το ζυμάρι και το αφήνουμε σκεπασμένο να φουσκώσει για 1 ώρα.

Μόλις περάσει η 1 ώρα ζυμώνουμε λίγο την ζύμη μέσα στην μπασίνα για να φύγει ο αέρας από μέσα.
Σε ένα ταψάκι που το λαδώνουμε ελαφρώς στην βάση. Παίρνουμε μια μπάλα ζύμης ίσα με ένα πορτοκάλι και το πατάμε με το χέρι να απλώσει όσο περισσότερο μπορείτε.
Απο την μία μεριά την φέτα και διπλώνουμε σε ένα μισοφέγγαρο και σφραγίστε πολύ καλά.
Με ένα πιρούνι τρυπήστε ελαφρά και πατήστε γύρω γύρω.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το λαδι να κάψει και βάζουμε το τηγανόψωμο και να
ακουμε το λάδι να “τσιτσιρίζει”.

Αφού το τηγανίσουμε και απο τις 2 πλευρές το βγάζουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί.

Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και στην γέμιση βάζουμε ντομάτα – φετα – ρίγανη

Καλή Απόλαυση

Εγγραφείτε στο κανάλι της συνταγής Stella LoveCook

 

 

Προηγούμενο άρθροΚορμός σοκολάτας με καρύδα…τόσο εύκολο και τόσο νόστιμο! συνταγή χωρίς ψήσιμο
Επόμενο άρθροΗ Κοτόπιτα που την φτιάχνει και αρχάριος