Τουλουμπίκια ζύμης

Υλικά:

1 κουπα = 200 ml
500 γρ ανάλατο τυρί κότατζ
3 αυγά
6 κ.σ. λάδι (80 ml)
2 ½ κουτ. αλεύρι (300 γρ.)
10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
περίπου 500 ml λάδι για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι ζάχαρης:
4 κουπες ζάχαρη (800 γρ.)
4 κουπες νερό
½ κουτ.γλ χυμό από λεμόνι
2 πακέτα σκόνη βανίλιας

Εκτέλεση:

1 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το cottage cheese, τα αυγά και το λάδι.
2 Ανακατέψτε καλά.
3 Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας.
4 Θα πρέπει να έχετε μια μαλακή και ελαφρώς κολλώδη ζύμη.

5 Για το σχηματισμό τους , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής μια μεταλλική άκρη, γεμίζοντας την και πιέζοντας με το δάχτυλό σας, ώστε το κουρκούτι να βγει από την έξοδο σε σχήμα αστεριού.
6 Τοποθετούμε μια κατσαρόλα (ή βαθύ τηγάνι) με το λάδι στο μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια. Προσέξτε να μην ζεσταθεί πολύ το λάδι γιατί θα καεί και θα αρχίσει να καπνίζει. Ρίξτε προσεκτικά το τουλουμπίκι στο λάδι.
Μπορείτε να το κόψετε στο μεγεθος που θέλετε με τα δάχτυλά σας, ένα μαχαίρι ή ένα ψαλίδι. Είναι σημαντικό να τα ρίχνετε  προσεκτικά στο λάδι.
7 Το λαδι για τηγάνισμα είναι έτοιμο όταν τα ρίξετε, τα τουλουμπίκια βυθίζονται για λίγα δευτερόλεπτα στον πάτο του σκεύους και μετά επιπλέουν στην κορυφή.
8 Αφού ροδίσουν στον πάτο, με ένα πιρούνι ή μια τρυπητή κουτάλα, γυρίζουμε απαλά τα τουλουμπίκια για να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά. Ο συνολικός χρόνος τηγανίσματος είναι περίπου 4-5 λεπτά.
9 Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα τουλουμπίκια από το λάδι.
10 Αραδιάζουμε τα τηγανητά τουλουμπίκια σε ένα ταψί αρκετά μεγάλο ώστε να μην είναι το ένα πανω στο άλλο.

11 Προετοιμασία του σιροπιού:

Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό στην κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας.
12 Προσθέστε το λεμονι.
Ζεσταίνουμε μέχρι να βράσει το νερό.
13 Μόλις πάρει βράση το σιρόπι, το αφήνουμε να βράσει για περίπου 1-2 λεπτά.
14 Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια. Ανακατευουμε.
15 Όσο είναι ακόμα ζεστό το σιρόπι περιχύνουμε τα τουλουμπίκια.
16 Στην αρχή θα επιπλέουν στο σιρόπι.
17 Μετά όμως θα φουσκώσουν και θα απορροφήσουν όλο το σιρόπι.

18 Αφήνουμε τους τουλούμπους να σιροπιαστούν για τουλάχιστον ένα βράδυ.
Αυτό θα τα κάνει πιο ζουμερά. Και όσο σταθούν τόσο πιο νόστιμα θα γίνουν. 🙂

Καλή Απόλαυση! 🙂

H Συνταγή είναι από τη σελίδα annie & jeff

Προηγούμενο άρθροΑυτή η τούρτα θα είναι μια εντυπωσιακή διακόσμηση του 🎄 γιορτινού τραπεζιού.
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο (φτερούγες) με ρύζι στο φουρνο