Τούρτα”Βικτόρια” χωρίς γλουτένη

Υλικά

175 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη πού φουσκώσει μόνο του +1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
175 γραμμάρια βούτυρο μαλακό χωρίς λακτόζη
175 γραμμάρια ζάχαρη καρύδας
4 αυγά
8 κουτάλες της σούπας γλυκό φράουλα με φρουκτόζη
50 γραμμαρια φυτική κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
Χρειαζόμαστε δύο φορές 20 εκ. ή μια φόρμα τον 25/26 εκ. Προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.

Εκτέλεση

Κοσκκινισουμε το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ.
Σέ ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατεψουν προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι σε δύο τρείς δόσης και ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης. Σε ένα ταψί 25/26 εκ. στρώνουμε με λαδόκολλα στο πάτο και λαδωμένη στα πλαϊνά αδειάζουμε τό μείγμα και ψήνουμε για 30 λεπτά.(ή μέχρι να ξεκολλήσει από τά πλαϊνά.)

Αναποδογυρίζουμε πάνω σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει. Κοβουμε στα δύο .Σε μια πιατέλα βάζουμε το πρώτο πάτο αλείφουμε με 4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα. Απλώνουμε πάνω στη μαρμελάδα τήν χτυπημένη κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη. Αλείφουμε με μαρμελάδα τή κομμένη πλευρά του πάτο και σκεπάζουμε πάνω από την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει .Από πάνω μπορείτε να στολίσετε όπως σας αρέσει εγώ δεν έβαλα τίποτα.

Καλή επιτυχία σε όσους αποφασίσουν να μην φτιάξουν !

ΠΗΓΗ: Lilqna Petrova

Προηγούμενο άρθροΡολό κιμά με γέμιση μοτσαρέλα και μπιζέλια και ψημένες πατάτες και καρότο.
Επόμενο άρθροΠράσινη σαλάτα με υπέροχο ντρέσινγκ