Τούρτα με πραλίνα φουντουκιού ή νουτέλα

Υλικά

Για το σιρόπι
1 ποτ.νερό
1 ποτ. ζάχαρη
λίγες σταγόνες κονίακ όταν κρυώσει

Παντεσπάνι
5 αυγά Μ
130γρ.ζάχαρη
125γρ.αλευρι
30γρ.κακάο
1 βανίλια
1 κγ.μπεικν πάουντερ
1/3 κγ.σόδα

Για την κρεμα
400γρ.γάλα
1 κρέμα ζαχαροπλαστικης με γεύση βανίλια 200ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 6-7 λεπτά,να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, κακάο, μπέικιν πάουντερ, σοδα και τα ρίχνουμε λίγο λίγο,ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω απαλά με μια σπάτουλα να μην ξεφουσκώσει.
Βάζουμε λαδόχαρτο σε ένα ταψί που ανοίγει (τσέρκι)Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμους στον αέρα για περίπου 25″.Να κρυώσει λίγο και ξεφωρμάρουμε. Το βάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσει καλά. Το τυλίγουμε σε μεμβράνη, το χρησιμοποιούμε μετά 1-2 μέρες για να κόβετε πιο καλά. Αν είναι ζέστη το βάζουμε στο ψυγείο. Το κόβουμε σε τρία ή δυο ίσα μέρη.

Για την κρέμα
Χτυπάμε το γάλα με την κρέμα ζαχαροπλαστικης να πείξει καλά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και τα ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
Με το κουτάλι βάζουμε σιρόπι στο πρώτο κομμάτι από το παντεσπάνι. Απλώνουμε την μισή κρέμα, μετά το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι, βάζουμε σιρόπι, την υπόλοιπη κρέμα και το τρίτο κομμάτι παντεσπάνι. Του βάζουμε σιρόπι και μετά στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Σε ενα μπόλ βάζουμε 280γρ.πραλινα φουντουκιού και 2-3κσ.ηλιέλαιο
Ζεσταίνουμε στο φουρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα.
Βγάζουμε το γλυκό μας από την κατάψυξη και απλώνουμε με μια σπάτουλα. Βάζουμε τρούφα γάλακτος και στολίζουμε όπως θέλουμε.

Καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ: Despo Ermogenous

Προηγούμενο άρθροΤυροκεφτέδες σε σάλτσα ντομάτας
Επόμενο άρθροΣουτζουκάκια…Αυτά λιώνουν στο στόμα σας