Τούρτα με 3 σοκολάτες

Απαραίτητα προϊόντα:

200 γρ μπισκότα κακάο
50 γρ αλεσμένους ξηρούς καρπούς
5 κ.σ. ζάχαρη
80 γρ βούτυρο
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
500 ml φρέσκο ​​γάλα
200 γρ μαύρη σοκολάτα
200 γρ σοκολάτα γάλακτος
200 γρ λευκή σοκολάτα
3 τεμ. ζελατίνη (1 για κάθε στρωση)

Εκτέλεση

Ξεκινάμε ανακατεύοντας την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε κατάλληλο μπολ. Τρίβω τα μπισκότα στο μπλέντερ Τα ανακατεύω με αλεσμένους ξηρούς καρπούς. Μεταφέρετε σε φόρμα για κέικ με αποσπώμενα τοιχώματα, διαμέτρου 24 εκ.
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε και μετά απλώστε ομοιόμορφα στον πάτο του ταψιού, πιέζοντας ελαφρά με το χέρι σας να σχηματιστεί μια βάση. Το έβαλα στο ψυγείο για λίγο.
Σε αυτό το διάστημα μουλιάζουμε ένα πακέτο ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό να φουσκώσει.
Είναι σχεδόν πάντα για 500 ml, και έτσι ακριβώς χωρίζουμε το υγρό γάλα-κρέμα σε τρία μέρη. Μεταφέρω το ένα μέρος στο κατσαρολάκι, προσθέτω τη ζάχαρη και το βάζω στο μάτι να ζεσταθεί σχεδόν σε σημείο βρασμού.
Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τη σπασμένη μαύρη σοκολάτα και τη φουσκωμένη ζελατίνη και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί, όλα να γίνουν ένα ωραίο, ομοιογενές, σοκολατένιο μείγμα.

Περιχύνω τη φόρμα – τσερκι του κέικ που έχει βγάλει από το ψυγείο κολλώντας τις σχισμές στο κάτω μέρος της φόρμας με κολλητική ταινία για παν ενδεχόμενο. Το βάζω στο ψυγείο να σφίξει.

Δεν προσθέτουμε ζάχαρη για το δεύτερο και το τρίτο μέρος του μείγματος, καθώς οι σοκολάτες είναι αρκετά γλυκές.
Στην πρώτη στρώση όμως μου πήρε περισσότερο χρόνο για να διαλυθεί τελείως η σοκολάτα, οπότε για τις επόμενες στρώσεις προχώρησα διαφορετικά. Έβαλα τη σοκολάτα σε ένα μπολ και πρόσθεσα το μισό από το ζεστό υγρό. Ανακάτεψα με ένα σύρμα μέχρι να γίνει κρέμα και συνεχίζοντας το ανακάτεμα πρόσθεσα το υπόλοιπο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε τη φουσκωμένη ζελατίνη.

Στρώνω κάθε μέρος το ένα μετά το άλλο, αφού σφίξει το προηγούμενο, αφήνοντάς το να κρυώσει λίγο πριν, για να μην «μαλακώσει» η στρώση από κάτω. Το έβαλα στο ψυγείο για όλο το βράδυ.

Το πρωί το έβγαλα από τη φόρμα και το στόλισα με λίγη τριμμένη σοκολατα.

Το κέικ δεν είναι δύσκολο να γίνει, αν και χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο λόγω του χρόνου να σφίξουν οι στρώσεις. Ωστόσο, είναι ένα κέικ που δεν χρειάζεται ψήσιμο, που είναι μεγάλο πλεονέκτημα και μπορείτε να το φτιάξετε οπουδήποτε. Είναι σταθερό να το κουβαλάς αν το επισκεφτείς, και για τη νοστιμιά του….. δεν υπάρχει κάτι άλλο να πεις: Απλά θεϊκό!

Λοιπόν… απλά δοκιμάστε το! 🙂

Προηγούμενο άρθροΚέικ με μήλα χωρίς ψήσιμο…υπόσχομαι πολλές μυρωδάτες και γευστικές εμπειρίες!
Επόμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας….Ένα γρήγορο και εύκολο γλυκό !