Τούρτα νουγκατινα

Υλικά για το παντεσπάνι
8 ασπραδια
3/4φλ ζαχαρη
2 1/2 φλ. αμυγδαλοψιχα ωμη με τη φλούδα τριμμενη στο μουλτι περιπου 300γρ
3 κ.σ αλευρι γ.ο.χ
1 κ.γ μπεικιν παουντερ
1 πρεζα αλατι

Για το σιρόπι
1 φλ.γεματο νερο
1/2.φλ.ζαχαρη
1/2 κ.γ εσανς αμυγδαλου ή 3-4 κ.σ κονιάκ

Υλικά για την κρέμα
6 φλ. γαλα
6 κ.σ κορν φλαουρ γεματουτσικες
3/4φλ.ζαχαρη
2 βανιλιες
4 κροκους σε θερμοκρασία δωματιου
2κσ. βουτυρο
2 κουπες σαντυγι (κρέμα γάλακτος 300 γρ περίπου)

Για το γαρνίρισμα
350ml κρεμα γαλακτος χτυπημενη σε σαντιγί με μια κ.σ ζαχαρη αχνη
150γρ αμυγδαλο φιλε καβουρδισμενο
100 γρ.αμυγδαλο κροκαν το οποιο καραμελωνω
κερασακια μαρασκινο η απλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινω να φτιαχνω την κρεμα για να παγωσει.
Βαζω το γαλα σε ενα κατσαρολακι μαζι με τη ζαχαρη και τη βανιλια.(κρατω ενα φλυτζανι γιανα διαλυσω το κορν φλαουρ).
Σε ενα αλλο μπωλ διαλυω το κορν φλαουρ με το γαλα που κρατησα και προσθετω και τα αβγα ελαφρως χτυπημενα.
Ανακατευω καλα.
Μολις ζεσταθεί το γαλα ριχνω το μειγμα με το κορν φλαουρ και ανακατευω συνέχεια και γρηγορα μεχρι να πηξει η κρεμα.
Κατεβαζω απο τη φωτια και προσθετω το βουτυρο.
Ανακατευω καλα.
Σκεπαζω καλα την κρεμα με μεμβρανη(να ακουμπα πανω στην κρεμα) για να μην πιασει πετσα και αφηνω να κρυωσει εκτος ψυγειου.
Χτυπω την κρεμα γαλακτος σε σαντυγι με την αχνη και βαζω στο ψυγειο να παγωσει.
Οσο παγωνει η κρεμα και η σαντυγι φτιαχνω το παντεσπανι.

Βαζω τα ασπραδι στο μιξερ και με μια πρεζα αλατι αρχιζω να χτυπω σε δυνατη ταχυτητα.
Μολις γινει αφρατη μαρεγκα ριχνω βροχιδον και τη ζαχαρη.
Χτυπω μεχρι να σφιξει πολυ η μαρεγκα μου.
Ωστοσο σε ενα αλλο μπωλ ανακατευω την αμυγδαλοψιχα με το αλευρι και το μπεικιν καλα με ενα συρμα να αφρατεψει.
Αφου ειναι ετοιμη η μαρεγκα με μια μαριζ οχι με το μιξερ διπλωνω απαλα το μειγμα με την αμυγδαλοψιχα.
Βουτυρωνω ενα ταψακι διαμετρου 24 εκ. και στρωνω λαδοκολλα.
Βαζω το παντεσπανι μου και απλωνω καλα.Ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτα.
Το αφηνω να κρυωσει καλα και κοβω σε δυο δισκους.
Οταν θα ξεκινησω να συναρμολογησω την τουρτα φτιαχνω και το σιροπι βραζοντας ολα τα υλικα μαζι για ενα λεπτο.
Αφου εχει παγωσει η κρεμα αφρατευω την κρεμα μου λιγο στο μιξερ και προσθετω με μια μαριζ 2 φλ. σαντυγι.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Βαζω το παντεσπανι μου και σιροπιάζω.
Απλώνω τη μιση κρεμα.
Βαζω και το αλλο παντεσπανι -σιροπιαζω και απλωνω την υπολοιπη κρεμα.
Βαζω ψυγειο να σταθει για λιγο (1 ωρα). Καλυπτω με την υπολοιπη σαντιγί που μου εχει μεινει και πασπαλιζω με αμυγδαλο φιλε.
Στα πλαινα της τουρτας βαζω αμυγδαλο κροκαν καραμελωμενο.(σε καυτο αντικολλητικο τηγανι ριχνω σιγα σιγα 1/2 φλ.ζαχαρη περιμενωντας καθε φορα να λιωνει και να προσθετω.
Αφου εχω ριξει ολη τη ζαχαρη και εχει παρει καστανο χρωμα ριχνω το κροκαν αμυγδαλου .
Φερνω 2-3 γυρες και αδειαζω σε λαδοκολλα.
Αφηνω να κρυωσει και το σπαω με τον πλαστη.
Πασπαλιζω τα πλαινα ,απο πανω πασπαλιζω με το φιλε και στολιζω με κερασακια!!!!!!!

Καλη επιτυχια και καλη απολαυση!!!!!!!!!

Ευχαριστούμε την: Tzela Antonopoulou

Προηγούμενο άρθροΚέικ Καρότου με μπανάνα
Επόμενο άρθροΚουλουράκια Πορτοκαλιού για το καφέ σας