Τούρτα Πραλίνα (FERRERO)

ΥΛΙΚΑ

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
175 γρ. Βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου)
175 γρ. Ζάχαρη
4 αβγά μέτρια
175 γρ. Αλεύρι Γ.Ο.Χ.(κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ)
1 καψ. Βανίλια
1 κ.γ. Μπέϊκιν πάουντερ (γεμάτη)
100 γρ. Φουντούκια ψημένα αλεσμένα στο μούλτι
ΜΟΥΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ
180 γρ. Κουβερτούρα 53%
280 γρ. Φουντουκόπαστα (ψήνουμε τα φουντούκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 10-15´ και τα αλέθουμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν ρευστά)
450 ml Κρέμα γάλακτος 35%
ΓΛΑΣΣΟ
150 ml Κρέμα γάλακτος 35%
350 γρ. Κουβερτούρα γάλακτος
120 γρ. Φουντούκια ψημένα σπασμένα σε χοντρά κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε, προσθέτοντας ένα ένα τα αυγά.
Συνεχίζουμε με το αλεύρι το μπέϊκιν τη βανίλια και τα φουντούκια, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Στρώνουμε σε βουτυρωμένη και στρωμένη με λαδόχρτο φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 40’ περίπου, δοκιμάζοντας μετά τα 30’ αν ψήθηκε.
Βγάζουμε το παντεσπάνι σε σχάρα να κρυώσει και το κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι σε 3 δίσκους.

ΜΟΥΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι.
Λιώνουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε τη φουντουκόπαστα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος λίγη λίγη, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε σε αποσπώμενη φόρμα 24 εκ.
1 δίσκο από το παντεσπάνι,
στρώνουμε το 1/3 της μους.
Βάζουμε το 2ο δίσκο και στρώνουμε το άλλο 1/3 της μους.
Βάζουμε και τον 3ο δίσκο παντεσπάνι και στρώνουμε το τελευταίο 1/3 της μους.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη.

ΓΛΑΣΣΟ
Λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος μαζί με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τα χοντροκομμένα φουντούκια.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Βγάζουμε την τούρτα από την κατάψυξη, αφαιρού το αποσπώμενο τμήμα της φόρμας και στρώνουμε το γλάσσο(αν έχει παγώσει πολύ, που δεν νομίζω, το ζεσταίνουμε λίγο) καλύπτοντας και το πλάϊ.
Αν τυχόν σας είναι σχετικά ρευστή(εμένα δεν μου ήταν), τη βάζετε στο ψυγείο για κάποιες ώρες.
Καλή απόλαυση!!!

Ευχαριστούμε τον Γιώργος ΜπρίκηςΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΟΥΜΕΛΗ…ΚΑΙ ΌΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Προηγούμενο άρθροΡολό πατάτας!!!
Επόμενο άρθροΣοκολατένιο γλύκισμα πανεύκολο και γρήγορα