Μακαρονάδα Φούρνου με τυριά και μπεσαμελ

Συστατικά:

για την γέμιση
1 κιλό κιμά (μοσχαρίσιο)
1 κρεμμύδι
2 καρότα
μια χούφτα μπιζέλια
κρασί (ένα τέταρτο του ποτηριού, αδιάφορο κόκκινο ή λευκό)
4 μπουκάλια σάλτσα ντομάτας (χρησιμοποιώ pummaro)
Αλάτι και πιπέρι.
ζάχαρη (1 κγ)

για ζυμαρικά:
1 κιλό μακαρόνια Νο 6
1 λίτρο μπεσαμέλ
2 μελιτζάνες
3 βραστά αυγά
1/2 κιλό μαγειρεμένο ζαμπόν
1/2 κιλο σαλάμι
Διάφορα τυριά που προτιμάτε.
τριμμένη παρμεζάνα για γεύση
100 γραμ τριμμενη Φρυγανια

Εκτέλεση

για την Γέμιση
Σοτάρετε το κρεμμύδι και τα καρότα και αν προτιμάτε να προσθέσετε το σέλινο μόλις χρυσίσει βάλτε τα τα μπιζέλια για περίπου 5/7 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε τον κιμά, ανακατεύοντας συχνά, όταν πάρει σχεδόν γκριζωπό χρώμα, προσθέστε το κρασί για να εξατμιστεί προσθέστε αλάτι και πιπέρι για γεύση και μόλις μαγειρευτούν προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη για να γίνει λιγότερο όξινο και αφήστε το να ψηθεί σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα έως 1 και μισή ώρα, θα καταλάβετε πότε μαγειρεύεται. Σκεφτείτε ότι αν το κάνετε το προηγούμενο βράδυ είναι ακόμη καλύτερο, οπότε δώστε του χρόνο να ξεκουραστείτε.

για τα ζυμαρικά
Πρώτα απ ‘όλα, κόψτε τις μελιτζάνες σε κύβους, τηγανίστε τις με σπορελεαιο και αφήστε τις στην άκρη, ίσως με λίγο απορροφητικό χαρτί για να αφαιρέσετε την περίσσεια λαδιού και προσθέστε αλάτι.
Βράζουμε τα αυγά, ξεφλουδίζομε και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κόψτε επίσης σε κομμάτια τα διάφορα τυριά που έχετε αποφασίσει να βάλετε μέσα στα ζυμαρικά και να τα αφήσετε στην άκρη.

Μόλις το έχετε διαθέσιμη την γέμιση, βράστε το νερό και μόλις βράσει, ρίξτε τα ζυμαρικά σε αυτό και αφήστε το να ψηθεί για όχι περισσότερο από 3 – 4 λεπτά, έτσι ώστε το μαγείρεμα να ολοκληρωθεί στο φούρνο καλά τώρα έχετε όλα τα συστατικά έτοιμα να ξεκινήσετε τη μαγεία !!

Βάλτε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε με άφθονη σάλτσα και μπεσαμέλ μέχρι να έχετε ένα “ρόδινο μείγμα” μόλις γίνει αυτό, θα πρέπει να κάνετε την ίδια διαδικασία με όλα τα άλλα συστατικά, το σημαντικό πράγμα είναι ότι κάθε μεμονωμένο συστατικό που προσθέτετε, ανακατεύεται καλά έτσι ώστε όλα να αναμιγνύονται πολύ καλα.
Αφού βάλετε όλα τα συστατικά, ξεδιπλώστε τη ζύμη έτσι ώστε να είναι ομοιογενής στο ταψί και να την καλύψετε, έως ότου δεν μπορείτε πλέον να δείτε τα ζυμαρικά με την υπόλοιπη γέμιση και μπεσαμέλ με ένα πασπαλισμα τριμμένου τυριού και τριμμένης φρυγανιάς (παρακαλώ μην το παρακάνετε με την φρυγανιά απλά θέλουμε την τελική κρούστα πάνω από τα ζυμαρικά). Ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά.
Για να το φτιάξω σε σχήμα κέικ, δεν έκανα τίποτα άλλο παρά να βάλω τα μακαρόνια σε ένα στρογγυλό ταψί που ήταν προηγουμένως βρεγμένο με λάδι και ψίχουλα ψωμιού για να το αποφύγω να κολλήσει μόλις το γυρισω, προφανώς αφήστε το να ξεκουραστεί 1 ώρα πριν το αναποδογυρίσετε.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜελωμένη Σαλάτα με 3 φασόλια
Επόμενο άρθροΈνα παγωτό 3 Γεύσεις…θα το λατρέψετε