Τούρτα Ferrero

Η τούρτα Ferrero είναι ένα πολύ δημοφιλές γλυκό που προέρχεται από την Ιταλία. Εμείς κάναμε μια παραλαγή όπου η βάση της τούρτας είναι με παντεσανι και η κρέμα της είναι κατασκευασμένη από σοκολατάκια ferrero merenta και σαντιγι. Το κάλυμμα της τούρτας είναι κατασκευασμένο από merenta. Η τούρτα Ferrero είναι ένα πολυτελές γλυκό που μπορεί να σερβιριστεί σε ιδιαίτερες περιστάσεις, όπως για παράδειγμα για τη γιορτή γενεθλίων ή την επέτειο. Με την πλούσια σοκολάτα και το απαλό φουντουκένιο άρωμα, η τούρτα Ferrero είναι μια απόλαυση για όλους τους λάτρεις της σοκολάτας.

Υλικά

2 Εrmol
250 γρ. Merenta
3-4 σπασμένα σοκολατάκια Ferrero

3 παντεσπάνια 22 εκ.
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ.ζεστό νερό

Για το γλάσο
350 γρ. Merenta
100 γρ. φουντούκι θρυμματισμένο
70 γρ ηλιέλαιο

Για τον στολισμό
σοκολατάκια Ferrero

24 εκ. τσέρκι    σοκολατάκια 1 συσκευασία 16 τμχ 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τα 2 Εrmol τα οποία είχαμε τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα ν αφρατέψoυν.
Ρίχνουμε την Merenta και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε και τα σπασμένα σοκολατάκια Ferrero και ανακατεύουμε.

Σ ένα μπολάκι ρίχνουμε το ζεστό νερό με την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά.
Παίρνουμε τα παντεσπάνια βάζουμε το ένα στον πάτο από 1 τσέρκι διαμέτρου 24 εκ.
Αλείφουμε με ένα πινέλο το πρώτο παντεσπάνι με το σιρόπι που φτιάξαμε.
Ρίχνουμε λίγη ποσότητα απ την σαντιγί και την απλώνουμε καλά να καλύψει όλα τα κενά και στα πλαινά τα κενά από το τσέρκι.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία και στα άλλα 2 παντεσπάνια.

Τούρτα Ferrero

Μόλις τελειώσουμε βάζουμε την τούρτα να παγώσει μέσα στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Σ ένα μπολ βάζουμε την Merenta μαζί με το ηλιέλαιο και το βάζουμε για 1 λεπτό περίπου μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων.
Ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα φουντούκια.
Βγάζουμε την τούρτα από την κατάψυξη την ξεφορμάρουμε και την περιχύνουμε με το γλάσο στην επιφάνεια και στα πλαινά.
Την βάζουμε για 10-15 λεπτά στο ψυγείο και έπειτα την στολίζουμε.
Η τούρτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!!!
θα  ξετρελάνει τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο!!!!


Καλή σας επιτυχία!!!

Η εκτέλεση είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΚροκέτες πατάτας: Ακαταμάχητες, τραγανές και γευστικές!
Επόμενο άρθροΜελιτζανοσαλάτα με φέτα και γιαούρτι