Σοκολατοκέικ

Προϊόντα:

2 αυγα
1 και 1/2 κουπ. ζάχαρη
1 και 1/2 κουπ. αλεύρι
1 κουπ γιαούρτι
1 κουτ σόδα
1/2 κουπ λάδι
2 κ.σ κακάο

Για το γλάσο:
3 κ.σ. νερό
6 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο
125 γρ. βούτυρο /

Παρασκευή:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν σε μία  λευκή αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε το λάδι και γιαούρτι, που έχετε εκ των προτέρων σβήσει τη σόδα σε αυτό. Ανακατεύουμε καλά και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να απορροφηθεί και γίνει ένα λείο μείγμα. Ρίξτε την τελική ζύμη μέσα
δίσκο που έχετε βουρώσει προηγουμένως και αλευρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο μέχρι να είναι έτοιμο.
Για το γλάσο βάζετε όλα τα προϊόντα σε μία μικρή κατσαρόλα και βάλτε στη φωτιά να βράσει. Αρκεί να αναμειχθούν όλα τα προϊόντα και να λιώσει η ζάχαρη.

Μόλις είναι έτοιμο όσο είναι ακόμα ζεστό το γλασο κανουμε τρυπες πανω στο κεικ και περιχύνουμε  με το γλάσο το κρύο κέικ . Διακοσμούμε κατα την κρίση μας

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΚέικ Λεμονιού….ίσως θα είναι το πιο αφράτο που έχετε δοκιμάσει
Επόμενο άρθροΤουλούμπες με κρέμα