ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

6 μεσαίες κλημεντίνες 
6 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
175 gr ζάχαρη
250 γρ αλεύρι αμυγδάλου
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη ψησίματος

ΟΔΗΓΙΕΣ
Βράζετε τις κλημεντίνες σε πολύ νερό για τουλάχιστον μιάμιση ώρα. Απλά αφήστε το να βράσει, ελέγξτε μόνο την στάθμη του νερού και ρίξτε περισσότερο νερό, εάν απαιτείται.
Μόλις μαγειρευτεί, στραγγίστε και αφήστε να κρυώσουν εντελώς. Χρησιμοποιώντας ένα  μπλέντερ χειρός, κάντε τις κλημεντίνες πολτό.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Στρώστε το κάτω μέρος σε ένα ταψάκι 21 εκ με χαρτί ψησίματος και χρησιμοποιήστε βούτυρο για να λιπάνετε ολόκληρο το τηγάνι. Αφήστε στην άκρη.
Σε ένα μπολ, σπάστε τα αυγά και προσθέστε τη ζάχαρη. Χτυπάμε καλά μέχρι να συνδυαστούν καλά.

Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά συμπεριλαμβανομένου του πολτού και συνδυάστε μέχρι να αναμιχθεί καλά.
Ρίξτε στο ταψάκι. Ψήστε για μια ώρα ή περισσότερο (ψήνω 75 λεπτά) έως ότου μία οδοντογλιφίδα βγει καθαρή από το κέντρο. Μη ξεχάσετε να καλύψετε με αλουμινόχαρτο μετά από 40 λεπτά για να αποφύγετε να καεί από πανω.
Αφήνουμε να κρυώσει στο ταψάκι. Κόψτε και σερβίρετε!
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Η αρχική συνταγή ζητά 375 gr κλημεντίνη. Οπότε ρυθμίστε πόσα θα βάλετε ανάλογα με το βάρος.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κλημεντίνη με πορτοκάλια ή λεμόνι, όπως επιθυμείτε!
Χτύπησα ολόκληρο το πορτοκαλί χωρίς να ασχοληθώ να βγάλω τους σπόρους. Εάν το αισθάνεστε στην ζύμη, μπορείτε να τα βγάλετε. Εγώ δεν το έκανα, έδωσα μια ελαφριά χροιά στο κέικ αλλά μου άρεσε πολύ.
Η ζάχαρη είναι πραγματικά ήπια, αυξάνεται ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε

Προηγούμενο άρθροΜία Λουκουμάδες με μέλι στα γρήγορα !
Επόμενο άρθροΠίτσα με κιμά ή λουκάνικο χωριάτικο