Kέικ με κρέμα ζαχαροπλαστικής

Υλικά

300 γρ αλεύρι,
300 γρ ζάχαρη,
5 αυγά χωρισμένα (κρόκοι ασπράδια)
200 γρ βούτυρο,
100 γρ κουκουνάρι,
1 λεμόνι να τρίψουμε και να στύψουμε,
1 φακελάκι μαγιά.

Για την κρέμα
500 γρ γάλα
1 λοβό βανίλιας
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
4 κρόκους αβγών
150 γρ ζάχαρη
40 γρ άμυλο ρυζιού

Εκτέλεση

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το βούτυρο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα, τέλος προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια και ανακατευμαι απαλά, βάζουμε το μείγμα που έχουμε σε ταψί και από πάνω βάζουμε την κρέμα

Πως φτιαχνω την κρέμα

Σε ένα μπολ αδειάζουμε τα αυγά, τη μισή ποσότητα ζάχαρης (75 γρ.), το εκχύλισμα βανίλιας, το κορν φλάουρ και χτυπάμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψει λίγο το μείγμα.
Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την υπόλοιπη ποσότητα ζάχαρης (70 γρ.) το ξύσμα πορτοκαλιού και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει βράση. Μόλις βράσει, παίρνουμε με μια βαθιά κουτάλα, λίγο από το γάλα και ρίχνουμε σε δόσεις στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να πάρουν θερμοκρασία τα αυγά.

Αφού πάρουν θερμοκρασία τα αυγά, αδειάζουμε το μείγμα με τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε την κρέμα ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός συνεχώς, μέχρι να πήξει.
Μόλις πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο,  ανακατεύουμε εκ νέου και αδειάζουμε την κρέμα σε ένα βαθύ μπολ.

Έπειτα, καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, η οποία εφάπτεται με την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Τέλος, αφού κρυώσει βάζω σ ένα σακουλάκι ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε ρόμβους και απο πάνω ρίχνουμε το κουκουνάρι.

Βάζω στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε

Προηγούμενο άρθροΚαλαμάρια Λεμονάτα στην Λαδόκολλα
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια με τυρί σε κόκκινη σάλτσα