Κέικ Καρότου με κρέμα και καραμέλα

Συστατικά κέικ

3 αυγά
1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
Βανίλια
3/4 φλιτζάνι λάδι
2 φλιτζάνια αλεύρι
3 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Τσίμπημα αλατιού
3 φλιτζάνια τριμμένα καρότα

Συστατικά κρέμας

3 φλιτζάνια γάλα
7 κουταλιές αλεύρι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
Βανίλια
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 κύβος λευκής σοκολάτας = 40 γραμμάρια

Για την καραμέλα

1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι βραστό νερό
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά της σούπας κορν φαλουρ
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 κγ εκχύλισμα Βανίλιας
1 φλιτζάνι καρύδια

Εκτέλεση

Σε ένα μπλεντερ ρίχνουμε ζάχαρη αυγά, λάδι, βανίλια και χτυπάμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το αλεύρι, μπεικιν, κανέλα, αλάτι τα ανακατεύουμε και απο πάνω
προσθέτουμε το υγρό μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με μία μαριζ και αφήνουμε στην άκρη.
Τρίβουμε τα καρότα στο χοντρό και τα αδειάζουμε μέσα στο μείγμα μας


Απλώνουμε το μείγμα σε ένα βουτυροαλευρωμένο πυρεξ 34 x 24 εκ ξαθ ψήνουμε το κέικ στους 180 ° για 40 λεπτά

Για την κρέμα
Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το γάλα, ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πηξει η κρέμα, Τότε προσθέτουμε και το βούτυρο, σοκολάτα, βανίλια ανακατεύουμε για να πάρουμε μία πηχτή κρέμα.

Την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη που εφαπτετε στην κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για την καραμέλας
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει αλλά να μην καεί.
Προσθέτουμε το νερό να γίνει πολύ υγρή και μετα το γάλα και το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε να πήξει.
Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και εκχύλισμα βανίλιας και αφήνουμε να κρυώσει

Αδειάζουμε πάνω από το κείκ την κρέμα αφου πρωτα την αφρατεψουμε λίγο με το μιξερ

και από πάνω την καραμέλα αφου πρώτα έχουμε ρίξει μεσα στην καραμέλα τα καρύδια και τα εχουμε ανακατεψει

Την απλώνουμε την καραμέλα αφήνουμε το γλυκό για λίγο στο ψυγείο μετα το κοβουμε και σερβίρουμε

Ετοιμοοοοοοοοοοο

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΈνα υπέροχο Σνακ από μία Ανατολίτισσα Γιαγιά
Επόμενο άρθροLamingtons (γλυκά με ινδοκάρυδο και σοκολάτα)