Το μυστικό λοιπόν του Ιπποκράτη βρισκόταν σε ρίζες και σε βολβούς.

Υλικά

1/2 σελινόριζα
1/2 ρίζα μαϊντανό
1 σκ. σκόρδο
1 καρότο
1 πράσο
4 ντομάτες
2 κρεμμύδια
4 πατάτες
1/2 μάτσο μαϊντανό
2 λίτρα φιλτραρισμένο νερό
3 κ.σ. ελαιόλαδο ωμό στο τέλος

Εκτέλεση

Πλένουμε όλα τα λαχανικά πολύ καλά, δεν τα αποφλοιώνουμε . Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε το φιλτραρισμένο νερό. Μαγειρεύουμε όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ποσότητα του ζωμού να μείνει μισή με σκεπασμένη κατσαρόλα .
Βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα , αφαιρούμε τις ίνες και τις φλούδες, και τα ρίχνουμε μέσα στο μπλέντερ.
Ανακατεύουμε τα λαχανικά με τον ζωμό και σερβίρουμε . Προσθέτουμε φρέσκο ελαιόλαδο.
Ο Δρ Gerson πίστευε ότι οι ασθενείς του έπρεπε να τρώνε αυτή τη σούπα δύο φορές την ημέρα για αποτοξίνωση.

Φωτογραφία εξωφύλλου George DryJohn

Η Συνταγή είναι από το evaparakentaki

Προηγούμενο άρθροΚις Λωρραίν
Επόμενο άρθροΠορτοκάλι γλυκό κουταλιού με την ψίχα !!!