Αρωματικό Κανταΐφι

Υλικά

1 πακέτο κανταΐφι
2.1/2 ποτήρια καρυδια
1 ποτηρι μυγδαλα
3 Φρυγανιές τριμμένες = 3.1/2 κ σουπας
2 κ σουπας ζαχαρη
Απο 2 κ γ κανέλα και γαρύφαλο
300 γρ βουτυρο σε κύβους

Σιρόπι
1 κιλό ζαχαρη
3.1/2 ποτήρια νερό,
2 κ σουπας ποτο Frangelico ή οτι αλλο εχετε
Λιγο χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Βραζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά αφου πάρει βράσει, στο τέλος ρίχνουμε το λεμόνι και αφήνουμε να κρυώσει.
Βγάζουμε το κανταΐφι 1-2 ωρες πριν απο το ψυγείο.
Τρίβουμε τα καρυδια, μυγδαλα ναναι χοντροκομμένα, τρίβουμε και τις Φρυγανιές.
Στα καρύδια βάζουμε τα μυγδαλα κανέλα, γαρύφαλλό , ζάχαρη, φρυγανιά ανακατεύουμε.
Ξανοίγουμε το κανταΐφι ( το υπόλοιπο το σκεπάζουμε να μην ξερενετε) και βάζουμε 1 κουταλιά σπο τα καρύδια και 1 τετραγωνάκι βούτυρο ( αυτό ειναι και το μυστικό!!)

Διπλώνουμε όχι σφιχτά και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψι κοντά-κοντά οταν τελειώσουν λιώνουμε το βούτυρο και περιχαμε τα κανταΐφια μας.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αέρα, για 30 λεπτά να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα.
Όταν τα βγάλουμε απο τον Φουρνο, ρίχνουμε το κρυο σιρόπι μέχρι να το πιει, τα γυρίζουμε .
Σερβίρουμε βαζοντας Φιστίκι Αιγινης απο επάνω ή Φουντούκι.
Έγιναν 17 κομμάτια.
Με το υπόλοιπο μείγμα καρυδιού εΦιαξα ενα μικρό ταψάκι μπακλαβά.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Effie’s Loved Recipes

Προηγούμενο άρθροΣιμιγδαλένιος Χαλβάς
Επόμενο άρθροΚέικ με καραμελωμένο ζαχαρούχο (Dulce de Leche)