ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500 g κανταιφι,
250 γραμμάρια βουτύρου λειωμένο
250 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
Σιρόπι
600 g ζάχαρης
6 g εκχυλισμα βανίλιας
300 ml νερού
1 φλούδα λεμονιού και χυμό 1 λεμονιού
Μια συνταγή γλυκιά & τραγανή είναι ακόμα καλύτερη την επόμενη μέρα όταν το σιρόπι έχει εμποτιστεί στη ζύμη.

ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 ºC.
Απλώστε τον κανταίφι σε ένα ταψί και ρίξτε το λιωμένο βούτυρο. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα νήματα της ζύμης είναι καλυμμένα με βούτυρο.

Βάλτε το ήμισυ της ζύμης σε ένα ταψί 35cmx25cm, και απλώνεται ομοιόμορφα. Και πασπαλίστε από πάνω τα μισά καρύδια.


Προσθέστε το υπόλοιπο μισό της ζύμης στο ταψί

Βάλτε στο φούρνο για περίπου 25 – 30 λεπτά ή έως ότου γίνει χρυσοκαφέ. Βγάλτο από το φούρνο και αφήστε λίγο να κρυώσει.
Σιρόπι
Βάλτε την ζάχαρη το νερό, την βανίλια και φλούδα λεμονιού να βράσουν. Συνεχίστε να ανακατεύετε έως ότου η ζάχαρη διαλυθεί και το νερό είναι καθαρό.


Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 7 λεπτά.
Αφήστε να κρυώσει λίγο. Αφαιρέστε τη φλούδα λεμονιού.
Τελειώνοντας το κανταίφι
Ενώ το κανταίφι και το σιρόπι είναι ακόμη ζεστά (όχι καυτά), ρίξτε το σιρόπι σε όλο το κανταίφι. Μπορεί να νομίζετε ότι το σιρόπι είναι πάρα πολύ, αλλά το ρίχνετε παντού, η ζύμη θα απορροφήσει τελικά το σιρόπι.
Απο πάνω απλώστε τα υπόλοιπα καρύδια

και αφήστε το να μουλιάσει για τουλάχιστον μία ώρα ή έως ότου η ζύμη απορροφήσει όλο το σιρόπι.
Κόψτε σε τετράγωνα και σερβίρετε.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστά Τουλουμπάκια…
Επόμενο άρθροΜοναδική συνταγή για Σπανακόπιτα από την αρχή μέχρι τέλους