Κέικ σοκολάτας χωρίς μίξερ

Συστατικά:

Ένα μόνο αυγό
Ένα φλιτζάνι ζάχαρη
Μια κουταλιά της σούπας ξύδι
Μισή κουταλιά της σούπας βανίλια
Κουτάλι σε μπεικιν παουντερ
1 Τσίμπημα αλατιού
Ένα φλιτζάνι γάλα
Τρία τέταρτα από ένα φλιτζάνι λάδι φυτικό
Ένα φλιτζάνι και ένα τρίτο του φλυτζανιού αλευρι
4 κουταλιές της σούπας κακάο

Η γκαναζ σοκολατας:
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας κακάο
2 φλιτζάνια γάλα
Κουτάλι βούτυρο
Μισό κουτάλι βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας Nutella

Η σάλτσα:
Ξινή κρέμα*
2 κουταλιές της σούπας Nutella

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα ρίχνουμε το αυγό, ξύδι, ζάχαρη, βανίλια και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το γάλα, λάδι και χτυπάμε με ένα συρμα χειρός να αναμειχθούν καλά.
Προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι, μπεικιν, αλάτι και χτυπάμε να πάρουμε ένα σοκολατένιο υγρό μείγμα.
Λαδώνουμε ένα πυρεξ τετράγωνο στρωνουμε με χαρτί ψησίματος και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε την ζάχαρη, αλεύρι, κακάο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με το συρμα μέχρι να πήξει το μείγμα.
Ρίχνουμε την βανίλια, βούτυρο, και νουτελα και ανακατεύουμε να πάρουμε ένα πηχτό μείγμα.

Βγάζουμε το κέικ απο το φούρνο το βγάζουμε ανάποδα αφαιρούμε το χαρτί και το κόβουμε οριζόντια εγκάρσια σε 2 μέρη.


Βάζουμε το ένα μερος μεσα σε ένα τσερκι και ριχνουμε απο πάνω το υγρό μειγμα σοκολάτας
και το στρώνουμε.

Απο πάνω βάζουμε το άλλο μισό μέρος απο το κέικ.

Σε μπολάκι ρίχνουμε την νουτελα και την ξινή κρέμα και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το μείγμα πάνω απο γλυκό μας και το στρώνουμε.


Τρίβουμε σοκολάτα πάνω από το γλυκο μας και ετοιμοοοοοοο

*Ξινή Κρέμα
Ανακατέψτε 150 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη με το χυμό ενός λεμονιού. Μ’ αυτό τον τρόπο η κρέμα πήζει άμεσα και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αμέσως. Αλλιώς σκεπάστε το μπολ και αφήστε το εκτός ψυγείου για 4-6 ώρες.

Καλη Επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΧιονισμένα αφράτα κουλουράκια…
Επόμενο άρθροΦανταστικές καριόκες χωρίς ζάχαρη