Το Υγιέστερο τυρί στον κόσμο !!!

Το τυρί φέτα είναι ένα από τα πιο μοναδικά και καλυτερα τυριά που μπορείτε να τρώτε. Έχει ελαφριά γεύση, έχει απαλή αλλά σταθερή υφή και προσθέτει την τέλεια αλμυρή γεύση, τυριά που εκτινάσσει ένα βαρετό πιάτο.
Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε, ωστόσο, είναι ότι το τυρί φέτα μπορεί να είναι τόσο καλό για σας όσο και νόστιμο. Στην πραγματικότητα, το μοναδικό διατροφικό του προφίλ μπορεί να το κάνει άξιο του τίτλου «Υγιέστερο τυρί στον κόσμο». Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε όλα τα οφέλη για την υγεία του τυριού
φέτα που θα μπορούσατε να χάσετε!

Αν και δεν είναι μπρόκολο, η φέτα έχει μερικά αδιαμφισβήτητα θρεπτικά χρυσά αστέρια, ειδικά αν είναι
φτιαγμένη από βιολογικό πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα. Ας ξεκινήσουμε συγκρίνοντας το καλό και το κακό αυτού
του μοναδικού τυριού:

Τα καλά οφέλη για την υγεία του τυριού φέτα

Καλή πηγή:

Πρωτεΐνη (14g ανά φλιτζάνι)
Ριβοφλαβίνη (1,3 mg ανά φλιτζάνι, 74% DV)
Βιταμίνη Β12 (2,5mcg ανά φλιτζάνι, 42% DV)
Ασβέστιο (739mg ανά φλιτζάνι, 74% DV)
Φωσφόρος (506mg ανά φλιτζάνι, 51% DV)

Το κακό
Υψηλή σε:
Χοληστερόλη (133mg ανά φλιτζάνι, 44% DV)
Νάτριο (1674mg ανά φλιτζάνι, 70% DV)

Πέρα από το καθαρό θρεπτικό περιεχόμενο, ωστόσο, το τυρί φέτα έχει μερικές μοναδικές ιδιότητες γι ‘αυτό που το καθιστούν άξιο να ονομάζεται το πιο υγιεινό τυρί. Αυτά τα πέντε εκπληκτικά οφέλη για την υγεία της φέτας θα σας δώσουν ίσως το πράσινο φως όταν αποφασίζετε εάν θα προσθέσετε ή όχι φέτα στη σαλάτα σας στο μεσημεριανό γεύμα σήμερα.

5 εκπληκτικά οφέλη για την υγεία του τυριού φέτα

Το τυρί φέτα, είναι υγιές διότι:

1. Κατάλληλο για άτομα που δεν μπορούν να αφομοιώσουν τα γαλακτοκομικά

Είτε το γνωρίζουν είτε όχι, η πλειοψηφία του πληθυσμού έχει διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας στην πέψη των γαλακτοκομικών προϊόντων αγελάδας. Τα οφέλη για την υγεία του τυριού φέτα δεν περιλαμβάνονται σε αυτό!
Χάρη στη φέτα, δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε το τυρί! Η καλής ποιότητας φέτα παρασκευάζεται κυρίως από πρόβειο γάλα και μερικές φορές από κατσικίσιο γάλα, το οποίο είναι πολύ πιο εύκολο στο στομάχι μας.

Στην πραγματικότητα, δεν πρέπει ποτέ να αγοράζετε φέτα που παράγεται από αγελαδινό γάλα:
Δεν είναι η πραγματική φέτα και το προφίλ γεύσης είναι εντελώς διαφορετικό.

2. Συνδυασμός ιστιδίνης και βιταμίνης Β6

Η ιστιδίνη είναι ένα απαραίτητο αμινοξύ (ειδικά για τα παιδιά), που σημαίνει ότι το σώμα μας δεν το παράγει και πρέπει να το ξεπεράσουμε μέσω της διατροφής μας. Η βιταμίνη Β6 είναι ζωτικής σημασίας για τη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια, το μεταβολισμό των λιπών και των πρωτεϊνών και αποτελεί βασική θρεπτική ουσία για την υγεία των ματιών, των μαλλιών, του δέρματος και του ήπατος.

Όταν συνδυάζετε την ιστιδίνη με τη βιταμίνη Β6, δημιουργούν ισταμίνες,
οι οποίες αποτελούν μέρος της φλεγμονώδους απόκρισης από τα κύτταρα του σώματός σας ως απόκριση σε τραυματισμό και ασθένεια. Συχνά οι αντιδράσεις φλεγμονής και ισταμίνης αναφέρονται αρνητικά, όσον αφορά τη χρόνια ασθένεια και τις αλλεργικές αντιδράσεις. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, απαιτούνται μικρές ποσότητες οξείας φλεγμονής για να καταπολεμηθεί η ασθένεια και να βοηθηθεί το σώμα σας να επουλωθεί.
Αυτό καθιστά το τυρί φέτα ευεργετικό για το ανοσοποιητικό σας σύστημα, ειδικά όταν τρώτε μαζί με τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά όπως φρούτα και λαχανικά.

Μελέτες δείχνουν επίσης ότι τα τρόφιμα με ιστιδίνη και βιταμίνη Β6 είναι χρήσιμα για τη θεραπεία, τη βελτίωση και την ανάρρωση από προβλήματα κόπωσης.

3. Υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες

Κάθε κύτταρο στο σώμα σας περιέχει πρωτεΐνες. Χρειαζόμαστε πρωτεΐνες για την επιδιόρθωση των κυττάρων και την παραγωγή νέων, και για τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού. Λειτουργούν ως ένζυμα, αντισώματα, αγγελιοφόροι, δομή και υποστήριξη, μεταφορά και αποθήκευση. Εν ολίγοις, δεν θα τα είχαμε χωρίς πρωτεΐνη!

Διαβήτης τύπου 2

Ένα από τα καλύτερα οφέλη για την υγεία του τυριού φέτα είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες (με 4 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα 28 γραμμαρίων!) Το καλύτερο, είναι αυτή η μελέτη που δείχνει πόσο αποτελεσματική είναι η πρωτεΐνη, ειδικά από προϊόντα ζωικού γάλακτος όπως το τυρί μειώνοντας τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η πρωτεΐνη σε αυτά τα προϊόντα έχει θετική επίδραση στις
εκκρίσεις ινσουλίνης και ότι ο συνδυασμός ασβεστίου, μαγνησίου, καλίου, συγκεκριμένων λιπαρών οξέων και σακχάρων χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη έχει ευεργετικά αποτελέσματα στον έλεγχο της γλυκόζης, στην ευαισθησία στην ινσουλίνη και στην έκκριση ινσουλίνης. Αυτό, με τη σειρά του, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

4. Υγεία ασβεστίου και οστών

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η φέτα είναι μια καλή πηγή ασβεστίου, το μέταλλο που παίζει αναμφισβήτητο ρόλο στην υγεία των οστών σας. Το ασβέστιο βοηθά επίσης τον πήγμα του αίματος σας σωστά, τα νεύρα σας στέλνουν μηνύματα και οι μύες σας συστέλλονται.

99% των αποθεμάτων ασβεστίου του σώματός σας βρίσκονται στα οστά και τα δόντια σας και κάθε μέρα χάνετε ασβέστιο μέσω του δέρματος, των μαλλιών, των νυχιών, του ιδρώτα, των ούρων και των περιττωμάτων σας.
Δυστυχώς, το σώμα σας δεν μπορεί να παράγει νέο ασβέστιο για να το αντικαταστήσει, οπότε είτε το παίρνετε από τη διατροφή σας είτε το σώμα σας κλέβει ασβέστιο από τα οστά σας, οδηγώντας σε κατάγματα, και οστεοπόρωση.
Άλλα σημαντικά μέταλλα για την υγεία των οστών είναι η βιταμίνη D και το Magn

ΠΗΓΗ: https://theheartysoul.com/

Προηγούμενο άρθροΗ πιο απλή συνταγή για Πατάτες Ογκρατεν
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακή Συριακή Συνταγή