ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:

5 αυγα,

125 γραμμαρια ζαχαρη,

155 γραμμαρια αλευρι φαριναπ,

1 βανιλια!

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε κοσκινισμενα αλευρι,βανιλια και ανακατευουμε απαλα με μαριζ! Τοποθετουμε στο σκευος μας και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο για 25 λεπτα!Οταν κρυωσει το κοβουμε στην μεση!!!

ΣΙΡΟΠΙ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1 ποτηρι νερο,

1 ποτηρι ζαχαρη βρασιμο 2 λεπτα!!

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1 λιτρο γαλα,

1 φλυντζανι τσαγιου ζαχαρη,

4 κουταλιες της σουπας κορν φλαουρ,

2 κουταλιες της σουπας αλευρι,

2 κροκους αυγων,

2 κουταλιες της σουπας βουτυρο,

1 βανιλια!

Ζεσταινουμε το γαλα με την ζαχαρη,προσθετουμε το κορν φλαουρ με το αλευρι διαλυμενα σε λιγο απο το ζεστο γαλα ανακατευουμε και οταν πηξει κατεβαζουμε και προσθετουμε βουτυρο,βανιλια,κροκους!

ΓΛΑΣΣΟ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

250 γραμμαρια βουτυρο,

250 γραμμαρια αχνη ζαχαρη,

60 γραμμαρια κακαο,

2 κουταλιες της σουπας γαλα βρασιμο 2 λεπτα!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΑ ΚΡΥΑ:

Βαζουμε τον ενα πατο σιροπιαζουμε με κουταλα απαλα,ριχνουμε την κρεμα,τοποθετουμε το αλλο πατο σιροπιασμα ξανα και τελος το γλασσο!

Προηγούμενο άρθροΟνειρεμένη Αθηναϊκή Τούρτα
Επόμενο άρθροΜπακλαβάς Κύμης, ο ονομαστός κουμιώτικος