Τριφτή Τούρτα με κρέμα πατισερί

Συστατικά

Για τη ζύμη:
300γρ αλεύρι
100 g καστανή ζάχαρης (ή ανάλογα με τη γεύση)
100 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
16 g μπεικιν

Για την κρέμα:
400 ml γάλα
3 κρόκους αυγών
100 g ζάχαρης (ή ανάλογα με τη γεύση)
40γρ αλεύρι
Μια φέτα λεμονιού ή βανίλια.

Εκτελεση

Στο μπολ ενός μίξερ βάσης κοσκινίζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε την ζάχαρη, βούτυρο και το τρίβουμε το βούτυρο με το χέρι μαζί με τα άλλα υλικά μέσα στο μπολ να ενσωματωθεί και να είναι σαν υγρή άμμος. Μετά Προσθέτω ένα αυγό και το μπεικιν.
Συνεχίζω με το χέρι να ανακατεύω και να ενσωματώνω τα υλικά και το βάζω στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω την κρέμα.


Σε ένα κασταρολάκι ρίχνω το γάλα ένα κομμάτι από φλούδα λεμονιού και τα αφήνω να βράσουν.

Για την κρέμα
Σε ένα μπολ βάζουμε ζάχαρη αυγά κρόκοι χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός και μετά προσθέτουμε και το αλεύρι.
Βγάζουμε το λεμόνι από το γάλα και σταδιακά το ρίχνουμε όλο το γάλα μέσα στο μειγμα των αυγών και ανακατεύουμε
Όλο το μειγμα τώρα το επιστρέφουμε μέσα στο κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει σε κρέμα.


Στρώνουμε ένα τσέρκι με χαρτί ψησίματος και βουτυρώνουμε τα πλαϊνά και τα καλύπτουμε και αυτά με χαρτί ψησίματος.
Στρώνουμε την βάση με το μισό μείγμα που έχουμε στο ψυγείο και το πιέζουμε με ένα κουτάλι να κάτσει καλά.


Προσθέτουμε την κρέμα και την στρώνουμε και απο πάνω ρίχνουμε το άλλο μισό μειγμα.


Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 40 λεπτά στην αρχή τον φούρνο από κάτω και μετά από πάνω. Να γυρνάτε το ταψί μέσα στο φούρνο
Βγάζουμε από το φούρνο αφαιρούμε το τσέρκι και τα χαρτιά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Εγγραφείτε στο κανάλι της συνταγής εδώ

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΑπό τώρα θα είναι η αγαπημένη σας συνταγή, σε 30 λεπτά
Επόμενο άρθροH Ζαμπονοτυρόπιτα της Κατερίνας