Τυροπιτάκια κουρού με άνηθο και φέτα

Υλικά:

Μέγεθος: 200 ml ποτήρι νερό
-200 γραμμάρια βουτύρου σε θερμοκρασία δωματίου
-1 ποτήρι γιαούρτι
-1/2 ποτήρι λάδι
-2 αυγά (1 κρόκο + 2 ασπράδια.)
-1,5 πακέτα μπέικιν πάουντερ
-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-1/2 μάτσο ψιλοκομμένο άνηθο
-5 ποτήρια αλεύρι
-200 γρ τυρί φέτα τριμμένη
Μπορείτε να ρίξετε μαύρο κύμινο ή σουσάμι για την κορυφή.

Εκτέλεση

Σ’ ενα μεγάλο ρίχνουμε το βούτυρο, γιαουρτι, αυγό(1 κρόκο + 2 ασπράδια), λάδι και τα αναμιγνύουμε με μια μαριζ.


Προσθέτουμε το αλάτι, μπεικιν παουντερ και ανακατεύουμε και ταυτόχρονα προσθέτουμε και τον άνηθο.

Τώρα ξεκινάμε σταδιακά να ρίχνουμε το αλεύρι και να ανακατεύουμε με το χέρι να πάρουμε μία συνοχή ζύμης και ζυμώνουμε πολύ καλά.


Παίρνουμε ποσότητα ζύμης και φτιάχνουμε μπαλάκια 50-60 γρ μέχρι εξαντλήσεως της ζύμης.

Κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε με τα δάχτυλα σε ένα πιτάκι βάζουμε μέσα μία κουταλιά του γλυκού φέτα και το κλείνουμε διπλώνοντας στην μέση και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.


Βάζω 1 κουταλιά της σούπας λάδι και 1 πρέζα άνηθο στον κρόκο του αυγού και το ανακατεύω.


Αλείφω όλα τα τυροπιτάκια με το μείγμα του κρόκου και πασπαλίζω με το σουσάμι
Ψήνω σε προ θερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.

Ετοιμααααααααα

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

 

Προηγούμενο άρθροΧορτόπιτα Κέικ…είναι υπέροχη για όλες τις ώρες
Επόμενο άρθροΠαντζαρόρυζο με καστανό ρύζι!!