Τυροπιτάρια με φέτα τηγάνι

Υλικά

για τη ζύμη:

450 ml. νερό
1/2 κύβο μαγιά (20 γρ.)
1 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. ξύδι
1 κουτ.γλ ζάχαρη
1 κουτ.γλ αλάτι
1 κιλό αλεύρι και λίγο ακόμα για το τρίψιμο
τυρί και λάδι για τη γέμιση
Βουτυρο ή λαδι για επάλειψη

Παρασκευή:

* Το κοσκινισμένο αλεύρι τοποθετείται σε βαθύ μπολ.
* Γίνεται μια λακούβα στην οποία τοποθετείται το αλάτι, η ζάχαρη, το ξύδι και το λάδι και το χλιαρό νερό. Προστίθεται η μαγιά. 
* Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια πηχτή, κολλώδης μπάλα, στη συνέχεια την απλώνουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε ξανά – για να έχουμε μια απαλή, ελαστική ζύμη.
* Αφήνουμε για 30-40 λεπτά σε ζεστό μέρος και σκεπασμένο.
* Χωρίζουμε σε 10-12 μπάλες.

* Κάθε ένα ανοιγετε σε μια λεπτή φύλλο-κρούστα (καλά, όχι τόσο πολύ ώστε να μπορούμε να διαβάσουμε μια εφημερίδα μέσα από αυτό, αλλά και πάλι – θα πρέπει να είναι λεπτή)
* Αλείφουμε κάθε φύλλο με 1-2 κουταλιές λάδι, πασπαλίζουμε με τυρί και τυλίγουμε και από τις τέσσερις πλευρές να σχηματιστεί ένα τετράγωνο.
* Τα έτοιμα τετράγωνα τα αφήνουμε στην άκρη σε χαρτί ή πετσέτα και μόνο όταν είναι όλα έτοιμα ψήνονται. (αφού είναι αλευρωμένα δεν κολλάνε και για να μην στεγνώσουν καλό είναι να τα σκεπάζουμε με ένα υγρό πανί).

* Όταν όλα είναι έτοιμα, ζεσταίνουμε ένα χοντρό τηγάνι με αντικολλητική επικάλυψη
* Αλείφονται από τη μία πλευρά με το λιωμένο βούτυρο και τα βάζουμε να ψηθούν στο σάκα (η εστία ή η φωτιά να είναι δυνατή). Λίγο πριν αναποδογυριστούν, λαδώνονται και από την πάνω πλευρά και μετά αναποδογυρίζονται και ψήνονται και από αυτή.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΑυτό είναι ένα απίστευτα νόστιμο και αρωματικό πιάτο, σας το υπόσχομαι! 🙂
Επόμενο άρθροΓλυκό ψυγείου με αποξηραμένα βερίκοκα και τρουφάκια σοκολάτας