Τυρόπιτα-φλαουνόπιτα αφράτη!

Μοσχομύρισε το σπίτι φλαούνα!

Τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου

6 αυγα
3/4 φλ.τσαγιού ηλιέλαιο
3 1/2 φλ.τσ.χαλούμι και 1/2φλ. τυρί
δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
1/4 μοσχοκαρυδο
1/2 κγ.μεχλεπι
1/2 κγ.μαστίχα
1-2 κσ.ζάχαρη
σταφυδάκια(αν θέλετε)
3 κουταλακια μπεικιν παουτερ
3/4 φλ.τσ. γάλα
3 κουταλιες γιαούρτι στραγγιστό
2 3/4 φλ τσ. αλεύρι φαρίνα
Σουσάμι από πάνω

[themoneytizer id=”97129-3″]

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά το ηλιέλαιο καλά σε λεκάνη με ένα σύρμα ή στο μίξερ. Προσθέτουμε το γάλα, γιαούρτι. Έχουμε ανακατέψει τον δυόσμο με το τυρί και τα προσθέτουμε κι αυτά.Κοσκινίζουμε το αλεύρι τις μυρωδιές και μπεικιν πάουντερ και τα βάζουμε στην λεκάνη του μίξερ με τα άλλα.Ανακατευουμε στην χαμηλή ταχύτητα λίγο. Να ξεκόλλα από την λεκάνη του μίξερ.
Ψήνομε στις αντιστάσεις στους 180βαθμους για μια ώρα σε προθερμασμένο φούρνο.(εξαρτάται από τον φούρνο) Έφτιαξα δύο

Καλή επιτυχία!!!!

H Συνταγή είναι της Despo Ermogenous

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστή Φουντουκόπιτα Ferrero
Επόμενο άρθροΠατάτες και καρότο στο φουρνο…Γρήγορο και πολύ νόστιμο! Θα σας αρέσει!