Σιροπιαστή Φουντουκόπιτα Ferrero

Η Συνταγή είναι του Pasrty Chef Stratos Petrou

Είχα την τύχη να δοκιμάσω πρόσφατα την Σιροπιαστή Φουντουκόπιτα Ferrero και μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι είναι ένα γλυκό που θα σας μείνει αξέχαστο!

Υφή: Eίναι αφράτη και υγρή, με τέλεια ισορροπία μεταξύ σιροπιού και μπισκότου. Το τριμμένο φουντούκι προσθέτει μια ωραία τραγανή υφή.

Γεύση: Η γεύση είναι πλούσια και σοκολατένια, με έντονη την παρουσία του φουντουκιού. Η κρέμα Ferrero δίνει μια γλυκιά και βελούδινη αίσθηση, ενώ το σιρόπι είναι σωστά ζαχαρωμένο και αρωματισμένο.

Εμφάνιση: Η πίτα είναι όμορφα παρουσιασμένη, με επικάλυψη από σοκολάτα και τριμμένο φουντούκι.

Συνολικά: Η Σιροπιαστή Φουντουκόπιτα Ferrero είναι ένα εξαιρετικό γλυκό, ιδανικό για κάθε περίσταση. Είναι πλούσιο, γευστικό και με ωραία υφή. Σίγουρα θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις των γλυκών!

Υλικά

5 Αυγά Μεσαία
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
280 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ γλυκού μπέΐκιν παουντερ
250 γρ Βούτυρο Αγελαδινό λιωμένο
400 γρ Φουντούκια καβουρδισμένα Σκόνη

Για το Σιρόπι
750 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
600 γρ Νερό
100 γρ Γλυκόζη

Για το Γλάσο Φερέρο
200 γρ Σοκολάτα Κουβερτούρα
180 γρ Κρέμα Γάλακτος 35 %
30 γρ μέλι
100 γρ Φουντούκια καβουρδισμένα Χονδροκομμένα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τη συνταγή χτυπώντας τα αυγά με τη ζάχαρη πάρα πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν θέλει περίπου τέσσερα με πέντε λεπτά χτύπημα, Αφού χτυπηθούν πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη προσθέτουμε το κοσκινισμένο το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθούνστη

Συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο προσοχή να μην είναι πάρα πολύ καυτό και ανακατεύουμε επίσης τέλος προσθέτω τα καβουρδισμένα φουντούκια τα οποία τα έχω άλλες σε σκόνη και ανακατεύουμε πολύ καλά τα φουντούκια τα έψησα πριν ξεκινήσω τη συνταγή στους 170 βαθμούς για 12 λεπτά γιατί δεν πρέπει να είναι κρύα.

Αλευρώστε και βουτυρώστε ένα μακρόστενο πυρέξ 33 εκατοστών και ρίχνω μέσα τη φουντουκόπιτα απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα τσεκάρουμε και με μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό

5 λεπτά περίπου πριν βγάλουμε τη φουντουκόπιτα από το φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι όπου ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα σε μία κατσαρόλα και βράζουμε για 3 λεπτά από τη στιγμή που ξεκινάει ο βρασμός. Ετοιμη ψημένη φουντουκόπιτα μας και σε αυτό το σημείο την κόβουμε σε κομμάτια όπως επιθυμεί ο καθένας και ζέστη όπως είναι την σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι.

Αφήνουμε τη φουντουκόπιτα μας να κρυώσει εντελώς για να ρίξουμε το γλάσο φερέρο.    Για το γλάσο ferrero Έχω λιώσει σε μπεν μαρί ή Στα μικροκύματα σοκολάτα κουβερτούρα με κρέμα γάλακτος και προσθέτω χοντροκομμένα καβουρδισμένα φουντούκια και ανακατεύω ferrero επάνω στη φουντουκόπιτα ομοιόμορφα και το αφήνουμε να σταθεί

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες στο φούρνο με πατάτες, ρύζι και καλαμπόκι
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα-φλαουνόπιτα αφράτη!