Υγρό κέικ μπανάνας με σοκολάτα

Συστατικά

2 αυγα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
1 κουταλιά της σούπας Γιαούρτι
1 κουτ. Εκχύλισμα βανίλιας
3 Μεγάλες πολύ ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες
1 φλιτζάνι αλεύρι και 1/2 φλιτζάνι κορν φλαουρ (ή χρησιμοποιήστε 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι)
1 κουτ. Μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. Μαγειρική σόδα
110 γρ Ημι-γλυκιά μπάρα σοκολάτας, λιωμένη
1/2 φλιτζάνι ξηροί καρποί, ψιλοκομμένοι (προαιρετικά)

Οδηγίες

Χτυπήστε: αυγά, ζάχαρη, βούτυρο, γιαούρτι, εκχύλισμα βανίλιας και πολτοποιημένες μπανάνες.
Ανακατέψτε ξηρά συστατικά: αλεύρι, κορν φλαουρ, μπέικιν πάουντερ και μαγειρική σόδα.
Ανακατέψτε στεγνά και υγρά συστατικά μαζί.
Βουτυρώστε το ταψί πολυ καλα. Ρίχνουμε το έτοιμο κουρκούτι.
Ρίξτε και περιστρέψτε τη λιωμένη σοκολάτα από πάνω και προσθέστε ξηρούς καρπούς (προαιρετικά).


Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 ° C και στη συνέχεια μειώστε το στους 160 ° c κατά το ψήσιμο.
Ψήνουμε στους 180 ° C για 25 έως 40 λεπτά (ο χρόνος εξαρτάται από τον φούρνο και το ταψί σας.
Μην ψήνετε υπερβολικά! Το δικό μου ήταν έτοιμο σε 30 λεπτά.

Σημειώσεις:
Χρησιμοποιήστε την ίδια συνταγή και κάντε μια παραλλαγή με λιωμένα στρώματα σοκολάτας μέσα στο κέικ ή
προσθέστε σοκολάτες ή κομμάτια.

Προηγούμενο άρθροΑναποδογυρισμένο κέικ με μήλα και πουτίγκα βανίλιας
Επόμενο άρθροΣουδάκια με κρέμα και σαντιγί