Υγρό κέικ σοκολάτας – γεμιστό με φράουλες και ζαχαρουχο γάλα

Συστατικά: ⁣

3 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι σκόνη κακάου ⁣
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα ⁣
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι ⁣
3 αυγά⁣
1 ½ φλιτζάνι λάδι ⁣
1 ½ φλιτζάνι βουτυρόγαλα ⁣
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνια πλήρους γάλακτος (ξυνόγαλο) ⁣⁣
2 λεμόνια (για το ξυνόγαλο) ⁣⁣


Για την Γέμιση:

100γρ βούτυρο⁣
2 κουτιά ζαχαρούχου γάλακτος ⁣
150γρ γάλα σε σκόνη
200γρ ψιλοκομμένες φράουλες⁣

Προετοιμασία: ⁣

⁣1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
⁣2. Λιπάνετε την φόρμα και τοποθετήστε χαρτί ψησίματος στο κάτω μέρος και το αλεύρι.
⁣3. Για το ξυνόγαλο: ανακατέψτε το γάλα με το χυμό λεμονιού και αφήστε για 15 λεπτά.
⁣4. Σε ένα μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με τη σόδα ψησίματος, το αλάτι και τη σκόνη κακάου. ⁣
⁣5. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά μαζί με το λάδι, το ξυνόγαλο και τη βανίλια.
⁣6. Προσθέστε τα ξηρά συστατικά σε δύο παρτίδες και ανακατέψτε με κινήσεις κυκλικες.
⁣7. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθεί.
⁣8. Τοποθετήστε τη ζύμη στην φόρμα και ψήστε για 25 λεπτά, μέχρι να βγει ένα λεπτό μαχαίρι ή ένα ψηλό ραβδί καθαρό.

9. Αφήστε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά στην φόρμα, στη συνέχεια αφαιρέστε από το καλούπι σε μια σχάρα και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
⁣10. Κόβουμε το κέικ μας σε δύο ή τρία μέρη. Οπως επιθυμείς. ⁣

Για την γέμιση: ⁣

1. Σε μια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο, προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και το γάλα σε σκόνη, ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματίσει μια ομοιογενή μάζα και προσθέστε τις ψιλοκομμένες φράουλες.
⁣2. Ρίξτε το στην πρώτη βάση του κέικ και προσθέστε την δευτερη βάση που είχατε κόψει προηγουμένως.
Περιχύστε το κέικ με λιωμένη σοκολάτα γάλακτος και διακοσμήστε με γεύση.

Καλή Απόλαυση να έχετε

Προηγούμενο άρθροΥγρό Κέικ Σοκολάτας…γεμιστό με κρέμα μαυροδάφνης
Επόμενο άρθροΣιροπιαστό Κέικ