Υπέροχα και εύκολα μπριος αλλαντικών με τυρί

Υλικά

750 γραμμάρια αλεύρι 00, W 270
100 γρ πλήρες γάλα
350/400 γραμμάρια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
15 γρ αλάτι, μέγιστο 20 γρ
15 γρ μαγιά μπύρας
1 κουταλιά της σούπας νιφάδες πατάτας (εάν έχετε)
30 gr  έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλλαντικά σε κύβους (όσο θέλετε)
κύβοι τυριού (όσο θέλετε)
2 ή 3 βραστά αυγά σε κύβους, μπορείτε επίσης να τα παραλείψετε αν δεν σας αρέσουν
αλεσμένο μαύρο πιπέρι (όσο θέλετε)
τριμμένη παρμεζάνα (όσο θέλετε)

Μέθοδος

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα. Στο μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα και το νερό (ξεκινάμε με 350 γρ και ρυθμίζουμε αν βάλουμε κι άλλο), τη ζάχαρη και τις νιφάδες πατάτας (εάν έχετε). Μετά από μερικά λεπτά, προσθέστε το αλάτι. Όταν η ζύμη είναι καλά στραγγισμένη (περίπου 6/7 λεπτά) προσθέτουμε το λάδι και δουλεύουμε ξανά μέχρι να γίνει μια λεία και ομοιογενής ζύμη (θα χρειαστούν λιγότερο από 10 λεπτά). Αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί και στη συνέχεια απλώνουμε τη ζύμη σε μια
σανίδα. Σχηματίστε ένα ορθογώνιο περίπου 60/70 cm επί 20/25 σε ύψος και πάχος περίπου 1 cm.
Γεμίζουμε κατά βούληση με πιπέρι, τριμμένη παρμεζάνα, τυρί σε κύβους, αλλαντικά και βραστά αυγά.
Τυλίξτε και κόψτε σε φέτες πλάτους δύο δάχτυλων. Τοποθετούμε τα διάφορα κομμάτια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά. Αλείφουμε την επιφάνεια με ένα χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στους 200° μέχρι να ροδίσει.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΡαβάνι με αλεύρι ολικής και μέλι
Επόμενο άρθροΦακές σκορδάτες