Υπέροχα Κορνεδάκια με κρέμα βανίλιας και σοκολάτα

Υλικά

για τους κώνους
500-600 γρ αλεύρι
2 αυγά + 1 για να λαδώσουμε τα ρολά
130 γρ ζάχαρη
100 ml λάδι
100 ml γάλα
7 γρ αμμωνία
Μια πρέζα αλάτι

Κρέμα βανίλιας
1 λίτρο γάλα
200 γρ ζάχαρη
2 κρόκοι
10 κουταλιές της σούπας άμυλο
100 γρ βούτυρο
άρωμα βανίλιας
ζάχαρη βανίλια (2 φακελάκια)
μια πρέζα αλάτι
Περιχύνουμε με ζάχαρη άχνη.

Προετοιμασία

Κώνων
Ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη με το λάδι και το γάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
προσθέτουμε τα αυγά (2 τμχ) και τα ενσωματώνουμε καλά προστίθεται αλάτι και αμμωνία
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που να απλώνεται σε φύλλο και την δουλεύουμε με τα χέρια μας.
Χωρίζεται σε 4 ίσα μέρη
Αλείφουμε τα μεταλικά χωνάκια με λάδι και προσθέτουμε το αλεύρι
Απλώνουμε κάθε μέρος της ζύμης σε ένα λεπτό φύλλο, στην επιφάνεια εργασίας στρωμένη με αλεύρι, κόβουμε λωρίδες πάχους 2 εκ. και
τυλίγουμε κάθε λωρίδα σε ένα χωνάκι, επικαλύπτοντας ελαφρά τις άκρες


Αλείφουμε με αυγό και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος
Ψήνουμε στο φούρνο στους 190 gr C για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά
Αφήστε να κρυώσει και αφαιρέστε τις μεταλλικές φόρμες

 

Προετοιμασία της κρέμας
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κορν φλαουρ, τη ζάχαρη βανίλιας, μια πρέζα αλάτι και μετά τους δύο κρόκους και το κρύο γάλα
Βάζετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας πάντα συνεχώς για να μην κολλήσει η κρέμα
Σε λίγα λεπτά πήζει και μετά αφήνεται να κρυώσει
Αφρατευμουμε το βούτυρο με μιξερ σ ενα μπολ, και προσθέτοντας σταδιακά την παγωμένη κρέμα που μολις φτιαξαμε
και χτυπάμε λίγο με το μιξερ. Αρωματίζετε με άρωμα βανίλιας
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά

Συναρμολόγηση

Η κρέμα μπαίνει σε σακο ζαχαροπλαστικής με στόμιο αστερι και γεμίζουμε τα έτοιμα ρολά με αυτο
Τα ρολά θα διατηρηθούν στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα (αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε λιωμένη σοκολάτα ή ζαχαρη άχνη με ζάχαρη)
Είναι νόστιμα και αν δεν σας αρέσει η κρέμα βανίλιας, μπορείτε να τα γεμίσετε με κρέμα σοκολάτας (ακολουθώντας τη συνταγή της κρέμας
βανίλιας, απλά προσθέστε όσο κακάο θέλετε) ή ακόμα πιο απλά με σαντιγί.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠατατοσαλάτα με Μπέικον και φρέσκο κρεμμυδάκι
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια Γεμιστά με Τυρί