Kουλουράκια πεταλάκια

Υλικά

160 γρ αλεύρι
40 γρ ζάχαρη άχνη
80 γρ αλεσμένα καρύδια
120 γρ βούτυρο (μαλακό)
1 κρόκο αυγού
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
1 βανίλια

Εκτέλεση

Από όλα τα προϊόντα ζυμώνουμε τη ζύμη, η οποία τυλίγεται σε μεμβράνη και αφήνεται στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Αφού το βγάλουμε από το ψυγείο, το χωρίζουμε σε πολλά μέρη (3-4) και κάνουμε φυτίλια, τα οποία κόβουμε σε ίσα μέρη και πλάθουμε τα πεταλάκια και τα τοποθετουμε στο ταψί στρωμενο με χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8-10 λεπτά.
Αφού τα αφαιρέσουμε, περιμένουμε 1-2 λεπτά και τα κυλάμε σε ζάχαρη άχνη + βανίλια.

Υπέροχη γεύση και άρωμα!

Προηγούμενο άρθροΑφράτο κέικ μπισκότων με κρέμα βανίλιας: Γρήγορο & εύκολο!
Επόμενο άρθροΕκλέρ με κρέμα